Goodbye Kansas Studios producerar för närvarande en serie kortfilmer för Rovios mobilspel “Small Town Murders” i syfte att marknadsföra spelet på sociala medier. Projektet är det första samarbetet mellan Rovio och Goodbye Kansas Studios, och är på många sätt en perfekt matchning.

“Small Town Murders”, från den hyllade spelutvecklaren Rovio, är ett narrativt match-3 mobilpusselspel, som utspelar sig i den idylliska byn Thornton Grove där spelare kan lösa pussel, samla ledtrådar och förhöra de knasiga karaktärerna för att hitta mördaren.

”Vi är naturligtvis mycket glada över att arbeta tillsammans med Rovio, en av de riktiga tungvikterna i branschen. Formatet för dessa filmer är också ett fantastiskt nytt sätt att använda Goodbye Kansas Studios kreativa styrka när det gäller berättande och innehåll”, säger Peter Levin, Koncernchef och VD på Goodbye Kansas Group.

För att annonsera spelet producerar Goodbye Kansas Studios och Rovio en serie kortfilmer som kretsar kring de två huvudpersonerna: den aspirerande författaren Nora Mistry och den stilige sheriffen Harris.

”Small Town Murders är ett spel, men det är också en historia. Vi är glada att samarbeta med Goodbye Kansas Studios för att ge våra spelare och fans mer innehåll och bakgrund till våra huvudpersoner. Rovio är en plats för glädje och där idéer konsekvent skapas till något mycket större. Det är en plats där människor experimenterar och genom dessa experiment föds nya karaktärer, berättelser och upplevelser ” säger produktchef Teemu Hämäläinen från Rovio.