Goobit Group AB (publ), som driver Sveriges första och ledande kryptoväxlingsplattform BT.CX, har tecknat avtal med Tink gällande betalningstjänsten Payment Initiation. Tjänsten är en internationellt gångbar betalningslösning som innebär att kunderna kommer att kunna erbjudas ett alternativ till att betala med Swish, bankgiro eller SEPA som erbjuds idag. Implementering och lansering beräknas kunna ske senare under året. Ledningen har också beslutat att från den 7 juli i år ta emot kortbetalningar på bolagets växlingsplattform för kryptovaluta. Det framgår av ett pressmeddelande. Goobit ingår i Finanstids koncept Veckans Aktie.

”Bara med Tink kan vi erbjuda kunderna betalningslösningar som fungerar på 18 marknader internationellt med 3 400 anslutna banker och institutioner. Det blir tillsammans med kortbetalningar en viktig pusselbit inför vår planerade utlandsexpansion,” kommenterar Goobits VD Pär Helgosson.

Goobit Group har nu säkerställt tillgång till flera kompletterande betalningslösningar för mottagande av betalningar från kunderna på bolagets växlingsplattform BT.CX. Genom avtalet med Tink kommer betalningar att kunna göras på liknande sätt som idag med Swish. Bolaget avser att omgående påbörja implementering på bolagets plattform, och räknar med att betalningsformen kommer att kunna erbjudas kunderna senare under året.

Därtill har bolaget implementerat en lösning för att kunna ta emot kortbetalningar på plattformen, genom befintliga avtal med ClearHaus och QuickPay. Efter lyckosamt genomförda tester har bolaget nu beslutat att lansera möjlighet till kortbetalning den 7 juli i år.

”Möjligheten att erbjuda säkra, tillgängliga och smidiga lösningar för att ta emot kundernas betalningar är affärskritisk för alla nättjänster. Genom avtalet med Tink och den nu planerade lanseringen av kortbetalningar får vi flera sådana lösningar på plats som vi kan erbjuda våra kunder,” kommenterar Goobits VD Pär Helgosson.