Den Skellefteåbaserade sportspelsstudion Gold Town Games, med Wayne Gretzky som ambassadör och delägare, har tecknat ett villkorat avtal om att förvärva en majoritetsposition i spelstudion Sideline Labs.

Gold Town Games är noterade på NGM Nordic.

– Vi känner oss glada över att ha landat en överenskommelse med Gold Town Games. Affären ger flera synergier mellan två norrländska bolag med höga ambitioner. De har tidigare lanserat två spel på global marknad och kommer därmed att addera stor erfarenhet och bred kompetens inom både utveckling och lanseringen av spelet, säger Stefan Sångberg, grundare och vd på Sideline Labs AB.

Sideline Labs är en Sundsvallsbaserad spelstudio som utvecklar ett mobilt managerspel för amerikansk fotboll och är sedan slutet av 2018 alumn från BizMakers inkubatorprogram.

Affären i sin helhet omsätter 11,95 miljoner kronor och innebär bland annat att Sideline Labs får tillgång till Gold Town Games team samt spelplattformen W3XM i produktionen av sina kommande sportspelstitlar.

Stor omättad marknad
Amerikansk fotboll är en av världens största lagidrotter, med fans över hela världen. Tillsammans gör man bedömningen att konkurrensen bland managerspel för amerikansk fotboll är gynnsam och att det finns en position att ta på marknaden.

– Det här är en affär som strategiskt känns helt rätt. Stefan Sångberg en mycket driven person som tillsammans med sitt team verkligen brinner för samma sak som oss på Gold Town Games – att producera managerspel av högsta möjliga kvalitet. De har jobbat på i flera år och landat i ett riktigt spännande gameplay som vi tillsammans kommer kunna höja ytterligare genom samarbetet, Per Hultgren, VD på Gold Town Games AB.