Fredrik har en gedigen bakgrund och erfarenhet inom digitalisering, affärsutveckling och försäljning och blir med sitt tillträde som ny VD en viktig förstärkning till Collabs. Fredrik har stor erfarenhet av annons- och mediaförsäljning och besitter ett stort kontaktnät inom dessa områden. Fredrik avser att utveckla verksamhetsrutinerna, stödja säljarna, och lyfta den uttalade storsatsningen på att ta marknadsandelar genom en aggressiv försäljningsstrategi med influencermarknadens bästa plattform. Det framgår av ett pressmeddelande. Gigger ingår i Finanstids populära koncept Veckans Aktie. Aktien hade runt lunchtid ökat med nära 15 %.

Fredrik Grufvisare är utbildad ekonom från Uppsala universitet. Fredrik har gedigen erfarenhet av digitalisering, affärsutveckling och försäljning. Med rötterna i Kinnevik och Metro, fick Fredrik 2015 ansvar att leda försäljningsorganisationen i ett av koncernens nyligen förvärvade bolag, Studentkortet i Sverige AB. Under Fredriks ledning ökade bolagets omsättning med dryga 315%. Fredrik tog 2017 över VD-positionen i samma företag och ökade då resultatet från minus 1,5 MSEK till ett positivt resultat om 14,4 MSEK mellan åren 2017–2019. Efter sin tid hos Studentkortet i Sverige AB har Fredrik varit verksam med affärsutveckling i innovationsbranschen, samtidigt som han engagerat sig i och startat upp företag med fokus på finansiell teknik.

– ”Collabs är ett enormt spännande företag som ligger helt rätt i tiden. Med min erfarenhet att starta upp och leda företag i den digitala världen ser jag min nya roll som VD hos Collabs som en enormt inspirerande utmaning”, säger Fredrik Grufvisare. ”Jag kommer in i Collabs med målsättningen att lyfta försäljningen ordentligt och bli det ledande företaget inom vår bransch. Att Gigger Group är ägare till Collabs är en extra bonus, de har fantastiska affärsutvecklare, med deras VD Claes Persson i spetsen. Collabs har i min mening alla förutsättningar att bli det ledande influencerbolaget i Sverige och internationellt med sin fantastiska plattform och den kompetens som finns”.

– ”Collabs har utvecklats helt i linje med vad jag hade förväntat mig när vi förvärvade dem. Att rekrytera en ny VD till Collabs låg också i planen vid tidpunkten för förvärvet. Jag har haft ögonen på Fredrik sedan en längre tid och jag har imponerats av hans resultat med Studentkortet i Sverige AB. Att lyckas öka omsättningen med 315% på så kort tid visar på en drivkraft och ett affärssinne vi i Gigger Group letar efter hos personer som ansluter till våra verksamheter”, säger Claes Persson, VD Gigger Group. -”Det här är en fantastisk rekrytering. Både Gigger och Collabs är verksamma inom två snabbväxande och heta branscher och med Fredrik ombord säkrar vi nu upp att både hålla och att öka de tidigare uppsatta målen om ökad omsättning och ökad lönsamhet.

Fredrik Grufvisare tillträder i rollen som VD för Collabs i augusti 2021.