Getinges nya Experience Center i Frankfurt, Tyskland, är en del av företagets kontinuerliga strävan efter att interagera med, och stötta, kunder och partners. Experience Centret kommer att visa upp Getinges breda portfölj med innovativa och hållbara lösningar för hälso- och sjukvården samt Life Science-sektorn.

– Under de senaste åren har vi utvecklat flera nya sätt att interagera virtuellt med kunder och partners, säger Carsten Blecker, Chief Commercial Officer på Getinge. Vi ser dock ett kontinuerligt behov av att vara tillgängliga och nära våra kunder, visa upp våra produkter och lösningar, erbjuda utbildning och utbyta kunskap och idéer. I vårt nya Experience Center får besökarna utforska våra lösningar i en verklig miljö och lära sig mer om nya och avancerade tekniker som kan hjälpa till att förbättra hälso- och sjukvården samt Life Science-sektorn.

Nya Getinge Experience Center ligger vid Gateway Gardens i Frankfurt i Tyskland, nära den internationella flygplatsen, och kommer att vara öppet för besökare på vardagar. I centret finns både produktutställningsområden, utbildningslokaler och kontor.

– Före pandemin hade vi över 20 000 besökare på vårt tidigare Experience Center i Rastatt i Tyskland. Vi är mycket stolta över vår historia där och hur vårt Experience Center har levererat kundvärde och utvecklats till ett kunskapsnav genom åren. När vi nu riktar in vår verksamhet i Rastatt på innovation och tillverkning av operationsbord och produkter för hjärt- och lungsjukvård är det ett naturligt steg att flytta Experience Center till Frankfurt.

Invigningen äger rum den 9 maj 2022 och Mattias Perjos, VD & koncernchef, Carsten Blecker, Chief Commercial Officer, och Josef Hinterberger, President DACH & BeNeLux på Getinge, kommer att vara värdar.

– Vi ser fram emot att välkomna besökare till dessa nya lokaler för att utbyta kunskaper om befintliga och kommande lösningar för operationssalar, intensivvård, hjärt- och kärlvård, sterilgodshantering och Life Science-sektorn, säger Carsten Blecker.