FTX-grundaren Sam Bankman-Fried som sedan förra året stått åtalad för bedrägeri, förskingring och penningstvättsbrott i USA har fällts på alla sju åtalspunkter, det rapporterar AFP.

FTX-exchange var en av världens största handelsplattformar för krypto men gick i konkurs i fjol efter en tid av ansträngda likviditetsproblem. I samma veva tappade medgrundaren, Sam Bankman-Fried hela sin förmögenhet och gick snabbt i personlig konkurs.

Juryn arbetade i något mer än fyra timmar innan de nådde en dom på torsdagen.

Bankman-Fried åtalades för sju fall av bedrägeri, förskingring och penningtvätt, vilket distriktsåklagaren Damian Williams beskrivit som “ett av de största finansiella bedrägerierna i amerikansk historia.”

Damian Williams fortsatte:

“Även om kryptovalutaindustrin kan anses som ny och aktörer som Sam Bankman-Fried kan vara nya, är denna typ av korruption gammal som tiden. Det här fallet har alltid handlat om att lögner, fuska och stjäla, och vi har inget tålamod för det.”

Han anklagades för att ha använt kundinsättningar på kryptohandelsplattformen FTX för att täcka förluster hos hedgefonden Alameda Research, betala av lån och köpa lyxiga fastigheter, bland andra personliga utgifter.

Själv nekar Sam Bankman-Fried till alla anklagelser. Med fällande dom på alla punkter kan han ställas inför ett fängelsestraff på upp till maximalt 115 år, det rapporterar CNBC. Hans dom är planerad att meddelas den 28 mars 2024.