FTX, ett av världens ledande kryptoföretag, har valt Stripe som leverantör av ett sömlöst flöde för onboarding och identitetsverifiering för användare som ansluter sig till börsen. FTX:s tidigare identitetsverifieringsprocess krävde ofta manuella granskningar, vilket kunde ta upp till en vecka. Genom det nya flödet möjliggörs identitetsverifiering i realtid. 
FTX är en av världens största kryptobörser och företaget har tagit in hundratals miljoner dollar från globala investerare som Temasek och SoftBank. Samarbetet med Stripe innebär även att FTX kan erbjuda smidiga betalningsupplevelser för användare som vill köpa kryptovalutor.
– Vi på Stripe arbetar med många av de mest spännande projekten inom Web3 och stödjer några av världens ledande kryptovarumärken. FTX blir Stripes första kryptobörskund och är ett bra exempel på vårt arbete att hjälpa fintechbolag att växa, säger Erik Olofsson, Nordenchef på Stripe.
FTX kommer också att implementera Stripe Radar för att minska risken för bedrägerier på plattformen. Stripe Radar är en tjänst som använder sig av maskininlärning samt bland annat kunddata och faktureringsinformation för att upptäcka bedrägeriförsök.