De nordiska techföretagen Froda och Ageras har etablerat ett strategiskt samarbete med syftet att göra finansieringar för små och medelstora företag (SME) mer tillgänglig i Europa.

Som en del av Frodas internationella tillväxtresa ger detta partnerskap över 300 000 småföretagskunder från Ageras möjlighet att få tillgång till finansiering genom Froda Embedded.

Froda är ett av Sveriges snabbast växande fintech-företag och har hjälpt över 50 000 företag att erhålla finansiering. Ageras är en framstående leverantör av mjukvara för bank, redovisning och administration och har över 300 000 kunder inom SME-sektorn över hela Europa.

– Vår vision sedan start har varit att hjälpa så många småföretagare som möjligt att få tillgång till finansiering. Genom partnerskapet med Ageras kan vi stödja ännu fler företagare i Europa med finansiering, säger Olle Lundin, vd och medgrundare av Froda.

I Europa utgör SME-företag 99 procent av alla företag, sysselsätter 100 miljoner människor och bidrar till mer än hälften av Europas BNP. Trots detta utgör tillgång till finansiering fortfarande en betydande utmaning för småföretagare som vill expandera sina verksamheter. Därför är lösningar som underlättar finansiering för småföretag avgörande för Europas tillväxt.

– Tillsammans med Froda kan vi skala upp vårt erbjudande inom företagsfinansiering och erbjuda våra kunder ett ännu bredare utbud av finansiella tjänster, säger Martin Hegelund, medgrundare av Ageras och fortsätter:

– Våra undersökningar visar att 68 procent av alla småföretag söker finansiering, men att majoriteten inte kan få det från traditionella banker. Med Froda ger vi våra kunder tillgång till “smart” finansiering genom att låta dem använda sin finansiella-, bank- och redovisningsdata för att få ett kreditbeslut på några sekunder.

Ageras är en ledande leverantör av programvara för bank, redovisning och administration för småföretag i Europa. Företaget har över 300 000 aktiva kunder som använder produkter som Billy, Zervant och Kontist. Genom partnerskapet med Froda kan de nu inkludera företagsfinansiering i sitt erbjudande.

– Vår Embedded plattform gör det enkelt för andra fintechbolag och neobanker att expandera internationellt och skala upp sin verksamhet. Partnerskapet med Ageras markerar en spännande ny fas för oss, säger Stella Snickare, VP för Froda Embedded.

Froda Embedded startades 2021 och har varit en framgångssaga sedan starten, med en tillväxt på 100 procent under det senaste året, ökad partnerskapsantal från tre till nio och utökad närvaro från tre till fem marknader. Genom samarbetet med Ageras kommer Froda att kunna nå ännu fler småföretag i Europa och hjälpa dem med finansiering.