Trycket för legalisering av cannabis försvinner inte, och investerare kan ta del av denna växande industri genom tematiska börshandlade fonder. ”För ett år sedan var det en kapplöpningnär alla ville ha en bit av kakan och det var bara tematisk. Den goda nyheten är att 12 månader senare, den makrohistorien, den adresserbara marknaden, att CPG-konsumentprodukthistorien lever och är bra”sa Tim Seymour, CIO, Seymour Asset Management, på Inside ETFs konferens.

Medan den federala nivån för legalisering har avtagit lite, påpekade Seymour att historien fortfarande lever bland amerikanska stater som individuellt avkopplar lagar och driver legaliseringen av cannabis.

Den aktivt förvaltadeETFen CNBS använder en top-down-och-enbottomup-analys som utförs av cannabisinvesteraren Tim Seymour. Fondens analys kommer att användas för att bestämma innehav och viktning i den olika portföljen av cannabisbestånd som innehas av den börshandlade fonden. Det kommer inte att investera i något företag som bedöms bryta mot lagar eller andra regler.

Denna cannabis ETF har ett renhetsmandat som kräver att 80 procent av den börshandlade fondens tillgångar ska investeras i företag med 50% eller mer av sina intäkter från hampa och cannabisekosystemet. Portföljen inkluderar exponering för cannabis och hampväxter genom farma, bioteknik, odling och detaljhandel, hampprodukter och cannabisprodukter; stöd genom jordbruksteknik, fastigheter och kommersiella tjänster; och extra exponering genom konsumtionsenheter, investeringar och finansiering, och teknik och media.

Seymour har över 20 års erfarenhet av investeringar och har varit en tidig investerare och erkänd röst i cannabisindustrin. Han fungerar som styrelseledamot eller har en rådgivande roll för flera privata cannabisföretag och ger regelbundna kommentarer som värd på CNBCs show Fast Money.