Inspektion är en tidskrävande del av logistikkedjan som kan göras enklare, säkrare och effektivare med hjälp av modern AI-teknik. Semcon hjälper IVISYS, som erbjuder lösningar för machine vision, med att utveckla företagets patenterade lösning för automatiserad visuell inspektion och ta verksamheten till nästa nivå. 

Företag inom alla branscher och marknader behöver inspektioner: pallar, bilkomponenter, tandimplantat, containrar och medicinsk utrustning – listan kan göras lång. IVISYS är ett svenskt företag som utvecklar innovativa lösningar för automatiserad visuell inspektion inom branscher som till exempel livsmedels- och dryckesindustrin, lagerautomatisering, detaljhandel och medicinteknik. Lösningarna säkerställer högre produktkvalitet, bättre driftsäkerhet och ökad säkerhet.

– IVISYS spelar en viktig roll inom modern tillverkning och automatisering. Företaget befinner sig på en spännande resa, och vi på Semcon är glada över att få vara med. På kort tid har vi satt ihop ett team som flexibelt kan bidra med rätt kompetens och resurser så att IVISYS snabbt kan nå sina ambitiösa mål, säger Robert Eliasson, områdeschef för produktionsutveckling och automation på Semcon.

Bred expertis 
Samarbetet inleddes i april 2022 och har utvecklats i takt med att IVISYS bygger upp sitt varumärke och sin globala verksamhet. I nuläget består Semcons team av sex experter inom mekanisk design, robotik, programmering, produktdesign och produktstrategi.

– Vi på IVISYS har startat vår resa mot att bli nummer ett inom lösningar för machine vision, inklusive service, know-how och kundupplevelse, säger Stefan Bohman, VD på IVISYS. Produktdesign är avgörande för att vi ska kunna erbjuda en unik varumärkesupplevelse, och vi är glada över att samarbeta med Semcon för att utveckla en produktdesign som verkligen gör skillnad för våra kunder.

Semcon har lång erfarenhet av att stötta företag och organisationer genom digitalisering och tillväxt. Med kunskap om design- och hållbarhetsstrategi, samt om allt som handlar om produktutveckling och tillverkningsoptimering, kan Semcon fungera som samarbetspartner redan från det tidiga idéstadiet och hela vägen till färdig produkt och implementering. Läs mer om Semcons erbjudanden.