Q-handelsbolaget vill stötta med att minska pandemins smittspridning i samhället. Därför kommer nu bolaget börja sälja självtester för detektering av en pågående Covid-19 infektion. Från början var testet enbart tillgängligt inom vården, men finns nu att tillgå som privatperson via foodoras egna butiker, foodora market.

Snabb leverans av testerna sker kontaktlöst och lämnas utanför kundens dörr. Boson SARS-CoV-2-Antigentest är ett självtest för detektering av pågående infektion av Covid-19. Självtestet görs via topsning i näsan vid misstänkt Covid-19 och resultatet visas efter cirka en kvart.

– Smittan ökar och vi vill därför öka möjligheten att det ska vara lättare att testa sig. Genom att erbjuda hemtester med snabb leverans, inom 30 minuter, hoppas jag att vi kan göra skillnad. Vi alla befinner oss i samma situation och det är viktigt för mig att vårt bolag gör vad vi kan för att skapa en skillnad, säger Hans Skruvfors och fortsätter;

– Nyårsafton står inför dörren, och kanske kommer en del personer besöka olika nyårsfiranden. Genom foodora market kan nu kunder köpa tester med q-fart och snabbt få resultat innan nyårsfirandet, utan att behöva lämna hemmet, avslutar Hans Skruvfors, koncernchef och vd foodora Sverige.

Idag finns testerna att köpa via foodora markets i: Borås, Göteborg, Hisingen, Linköping, Lund, Skärholmen och Uppsala. Samtliga foodora markets runt om i Sverige kommer innan nyårsafton ha tester till försäljning.