FlixMobility, som FlixBus är en del av, fortsätter sin expansion och kommer att etablera sig i Brasilien under 2021. Landet, som tidigare inte tillåtit externa bussoperatörer, öppnar nu upp för konkurrens. I och med detta kan nu FlixBus etablera sig på en av världens största marknader för busstrafik.

–Vi förväntar oss att öppnandet av den brasilianska mobilitetsmarknaden kommer att leda till en betydande förändring och stora möjligheter för aktörer som oss. En konkurrenskraftig marknad erbjuder fler val för kunden, samtidigt som det leder till en bättre infrastruktur och ett miljövänligare sätt att resa. En vinst för såväl kund som miljön, säger André Schwämmlein, grundare och VD för FlixMobility.

I och med expansionen kommer FlixBus bli en av de första globala aktörerna att ge brasilianska kunder enkla, prisvärda och bekväma busstjänster. Med huvudkotor i Sao Paulo planerar bolaget att börja köra mellan landets största städer för att sedan expandera ytterligare till ett rikstäckande nätverk.

–Vi kommer att etablera oss i regioner där det för närvarande saknas konkurrens och kommer därmed att kunna erbjuda invånarna ett prisvärt och miljövänligt alternativ till befintliga transportmedel. FlixBus har framgångsrikt etablerat sig över hela Europa och i USA, och nu ser vi fram emot att kunna göra samma resa även här, säger Edson Lopes, VD för FlixBus Brasilien.

I juni meddelade FlixMobility att de säkrat ytterligare investeringar. Pengar som bland annat kommer att användas till att utöka FlixBus- och FlixTrains nätverk på nya och befintliga marknader som öppnar upp för privata aktörer.

–Vi ser en enorm potential för våra prisvärda och hållbara mobilitetslösningar. Brasilien, USA, Storbritanien och Sverige är bara några av de länder där vi planerar att utöka vårt nätverk. Vår affärsmodell är inte bara klimatsmart utan hjälper människor att transportera sig säkert och prisvärt. Vi hoppas därför att länder som Spanien, Grekland och Rumänien hakar på och öppnar en marknad där fler aktörer kan etablera sig. På så vis kan man locka fler att resa med hållbara alternativ som buss och tåg, avslutar André Schwämmlein, grundare och VD för FlixMobility.