Gee Finance som erbjuder finansiell inkludering till frilansare har startat samarbete med The Node, Stockholms nya samlingsplats för både nutidens och nästa generations kreatörer och utövare.

Gee Finance erbjuder en specifik grupp, frilansare, som arbetar uppdragsbaserat eller är egenanställda, en finansiell inkludering där de kan erbjudas samma finansiella och administrativa tjänster som fast anställda har. Gee kommer att kunna tillhandahålla de behov och utmaningar som många av de egenanställda i gig-ekonomin står inför, inte minst utifrån ett personekonomiskt finansiellt behov. Detta skall göras genom företrädesvis partnerskap med bland annat flera nationella och internationella aktörer.

I Sverige har diskussioner förts med flera aktörer och ett avtal tecknades med en aktör inom musikbranschen, The Global Node Stockholm AB. The Node är en samlingsplats för framtidens världsartister där unga musiker och kreatörer från andra konstnärliga yrkesgrupper samlas för att utvecklas tillsammans.

Under torsdagen den 18 augusti 2022 lanserade sig The Node med pompa och ståt med SKAP som initiativtagare och medgrundare. På plats samlas unga musikskapare med kollegor från andra konstnärliga fält för att utveckla och utvecklas tillsammans. I en lokal om 2 400 kvadratmeter mitt på Sergels torg, i hjärtat av Stockholm, ryms bland annat 15 inspelningsstudios och replokaler, mötesrum, restaurang och ytor för co-working.

Gee genomför nu en kapitalanskaffning för att kunna färdigställa den tekniska plattformen som skall underlätta vardagen för bland annat musikskapare, som i och med detta samarbete erbjuds motsvarande finansiella tjänster som fast anställda har.

– Det känns mycket bra att kunna bidra till musiklivets dynamik i Stockholm och unga musikskapares utveckling i synnerhet, säger Lars Wiigh, styrelseordförande för Gee.

Er läsare som önskar få mer information om Gee eller samarbetsavtalet med The Node uppmanas kontakta Lars Wiigh (styrelseordförande) på telefon +46(0)72 193 43 65 eller via mail lars.wiigh@gee.group.