Klarnaveteranen Jens Saltins fintech-app Steven, har haft tufft att få igång intäkterna och har nått en samlad förlust på nästan 60 miljoner kronor. Nu har en brittisk aktör, Blackthorn Finance, valt att förvärva appen.

Enklare sätt att dela notan

Steven har sedan 2018 erbjudit en plattform där användare, som familjer på resande fot eller vänner som delar en middagsnotan, kan logga och dela utgifter och enkelt räkna ut vem som är skyldig vem. Men Steven har haft svårt att få igång intäkterna och har nått en totalintäkt på endast 400 tkr kronor fram till slutet av 2022.

Uppköpet av Blackthorn Finance

Nu stiger Blackthorn Finance in, ett brittiskt fintechbolag med fokus på betalnings- och finanstjänster, för att köpa Steven. Den sammanlagda köpesumman ligger på närmare 70 miljoner kronor rapporterar Breakit, en blandning av kontanter och aktier, och ger Steven en ny chans att växa och utvecklas med mer resurser och stöd än tidigare.

Optimism för framtiden

Jens Saltin uttrycker optimism över affären, ”Vi blev kontaktade av köparen och tyckte att det var ett bra upplägg. Vi vill att Steven ska finnas kvar och fortsätta växa snabbt. Den här köparen kan bygga vidare på bolaget med mer muskler än vad vi själva hade. Så jag ser det här som väldigt positivt både för oss som ägt Steven men också för våra över 300.000 användare.”, säger han till tidningen Breakit.

Med Blackthorn Finances resurser och expertis, tillsammans med kontinuerligt stöd från grundarna Jens Saltin, Fredrik Olofsson, och Jon Wimmercranz, kan Steven mycket väl hitta sin rytm och blomstra till en framgångsrik tjänst som kan underlätta finansiella transaktioner för vänner och familjer.

Lång process

Affären hade varit under övervägande sedan maj och efter en granskning av Finansinspektionen, har köpet nu officiellt genomförts. Trots tidigare förluster och låg värdering på omkring 60 miljoner kronor i början av året, ser både ägare och investerare, inklusive Sebastian Siemiatkowski’s Flat Capital, riskkapitalbolaget NFT Ventures och tidigare finansministern Anders Borg, denna utveckling som en möjlighet för positiv tillväxt och förnyelse för Steven.