fbpx
13.4 C
Stockholm
tisdag, september 28, 2021
Hem Finans Finanstid startar samarbete med erfaren programledare

Finanstid startar samarbete med erfaren programledare

Increasorägda Finanstid ingår ett samarbete med Hampus Rebjö för produktionen av den podcast som lanseras den 9 november med namnet Framtidsbolagen. Det framgår av ett pressmeddelande på fredagen.

Hampus kommer senast från en programledarkarriär för Game Shows. Närmare 300 Game Shows har letts av Hampus, från det minsta till gigantiska arrangemang i stora arenor. 

Samarbetet avser helhetsansvar för produktionens alla delar, research, bokning, inspelning, redigering och slutligen distribution på de traditionella plattformarna för Podcasts.

Mattias Ahlberg, Chefredaktör på Finanstid kommenterar samarbetet: -”Det är ovärderligt att hitta någon som har arbetat som programledare för Game Shows och dessutom har kompetensen att kunna ta varje avsnitt från ax till limpa. Med Hampus känns det helt tryggt att släppa ansvaret helt då hans erfarenhet och professionalism genomsyrar hans arbete. Vi ser fram emot ett långt och bra samarbete runt podcasten”.

Hampus Rebjö om uppdraget: -”Det är superintressant och jag tror vi har hittat en vinkling som är lite otrampad mark. De testavsnitt som spelats in har bekräftat att vi är på rätt spår med den här podcasten. Vi har hittills spelat in tre stycken varav det första sänds på måndag och känslan är att vi har uppnått en bra dynamik och ett balanserat klimat på inspelningarna. Både jag och deltagarna har tyckt att det känts väldigt bra och givande att spela in dom.”, avslutar Rebjö.

Finanstid passar på att ställa lite frågor till Rebjö om vem han är och vilka förväntningar han har på samarbetet.

Du kommer senast från underhållningsbranschen där du programlett frågesportsprogram?
-”Det stämmer, de senaste åren har jag programlett närmare 300 Game Shows, där jag fått nöjet att möta tusentals deltagare. I dessa shows ingick det även intervjuer på scen, vilket var väldigt kul. Jag ser därför fram emot att utveckla min förmåga att ställa intressanta och kul frågor i ett format där samtalet står i fokus.” 

Vilka Game shows tycker du har varit roligast?
-”Jag tycker faktiskt att alla shows har varit trevliga men det finns såklart de som har varit extra roliga. I grunden anser jag att det handlar om samspelet mellan programledare och deltagare, vilken stämning vi skapar tillsammans. Då spelar det mindre roll om jag haft en show för det lilla cafét på hörnet, eller när jag programledde på Tele2 Arena med Petter Stordalen som deltagare. Det är i gemenskapen som en bra show skapas!” 

Hur gick det för Petter då?
-”Han vann, så han var extra glad!”

Framtidsbolagen tar upp ämnen som hållbarhet och framtid, hur ser ditt egna förhållningssätt ut till dessa områden?
-”Jag tycker det är kul att planera inför framtiden, för mig känns det viktigt att ha en strategi om vart jag är påväg. Samtidigt som det såklart är viktigast att leva i nuet, eftersom det är där som allting just nu händer. Angående hållbarhet tycker jag att vi alla har ett ansvar både mot andra och oss själva att försöka skapa en sådan god plats som möjligt att leva på. Det är så lätt att lägga över ansvaret på någon annan eller att försöka separera oss och tro att problemen ligger någon annanstans. Men det börjar med oss själva, vad kan jag och du göra. Jag fascineras av hur mycket det faktiskt går att åstadkomma på kort tid och därför tror jag också att det finns mycket som vi tillsammans kan förändra till det bättre. Jag har också tillförsikt om att det är fullt möjligt att skapa hållbarhet både för vår kära planet och att ha ekonomisk tillväxt i ett bolag. Det är därför inspirerande att se när företag vågar ta stafettpinnen och testa nya vägar.”

Hur känns det att börja programleda podcasten ”Framtidsbolagen”?
-”Superintressant! Att både få möta de stora bolagen som varit verksamma länge och lyssna till deras tankar kring hållbarhet och framtid. Samt att få möta de mindre bolagen som kanske precis är i uppstarten men har ett oerhört driv. Det finns så många spännande och innovativa bolag som man inte har hört talas om, vissa kanske sitter på en affärside som kan förbättra vår vardag väsentligt! Att då få vara med och lyfta dessa företag känns mycket spännande. Förhoppningsvis kan både privatpersoner och företag som lyssnar på podcasten ta lärdom av gästerna, att kunna inspireras av varandra.” 

Något mer som är kul att veta om dig?
-”Jag må se tjusig ut i en kostym, men jag är uppvuxen i ladugårdsoverall och med fårbajs under stövlarna! Naturen och djuren klämtar fortfarande hjärtat starkt för.”

PRESSMEDDELANDE

- Advertisment -