Första gästen i Finanstids nya podcast – Anders Tengelin, nordisk vd för WELEDA

I det första avsnittet av Finanstids nya podcast gästar Anders Tengelin. Han är nordisk vd för hudvårdsvårdsföretaget Weleda som grundades 1921 i Schweiz. Avsnittet tar lyssnaren genom Anders karriär, hur han hamnade på Weleda, företagets kommande 100-årsjubileum, deras gedigna hållbarhetsarbete samt om vilka hudvårdsprodukter Anders själv använder.

Anders Tengelin är nordisk vd på Weleda sedan tre år tillbaka och han är även flitigt anlitad som föreläsare. Efter några år inom dataspelsbranschen engagerade han sig inom handel via bolaget Procter&Gamble och har sedan bland annat byggt upp bolagen Urtekram och System Frugt på den svenska marknaden innan han 2018 började som nordiskt ansvarig på Weleda. Anders är en kommersiellt driven person som brinner för hållbarhetsfrågor och modernt ledarskap.

Weleda är ett hudvårdsföretag vars sortiment består av enbart naturligt och ekologiskt certifierade hudvårdsprodukter. Bolaget grundades 1921 i Schweiz och under nästa år firar Weleda 100-årsjublieum. De har blivit utnämnda till ett av världens mest hållbara företag inom hudvård flera år i rad. Med noggrant utvalda läkeväxter från Weledas egna trädgårdar skapas naturlig, effektiv hudvård med välgörande egenskaper för din hud. Produkterna bygger på kunskap från naturläkemedel och är inspirerade av naturens och kroppens egen förmåga att återhämta, hjälpa och reparera sig själv.

Weledas verksamhet genomsyras av ett holistiskt helhetstänkande kring hållbarhet med utgångspunkt i människa och individ, samhälle och natur. De är ett av få hudvårdsföretag som bidrar till samtliga av FNs 17 uppsatta globala hållbarhetsmål. Företaget Weleda är framgångsrikt världen över och har under de senaste åren fått mer uppmärksamhet på den svenska marknaden och synts allt mer i populära svenska medier.

In och lyssna på det första avsnittet av Finanstids nya podcast så får du höra mer om Anders spännande historia och om ett av världens mest hållbara hudvårdsföretag.

Lyssna på:
Acast
Spotify