Överallt finns det företag som kommer med strålande idéer men saknar kanske kompetensen, nätverket och kapitalet för att förverkliga affärsidén, här kliver Option One in som en ägare för att bistå med komponenterna som krävs för att lyfta affärsidén. Finanstid fick träffa Vidar Brudvik, VD för investmentbolaget Option One som berättar om bland annat den pågående publika nyemissionen.

Här kan du läsa mer om erbjudandet ifrån Option One

Option One grundades 2019 med visionen att erbjuda småsparare tillgång till investeringar i bolag som står inför stark tillväxt. Processen för att identifiera dessa bolag är ofta mycket tidskrävande och förutsätter också ett stort nätverk.

In kliver Vidar Brudvik, VD för Option One med en vision och en tydlig plan att investera i onoterade bolag med unika affärsidéer som har potential för den globala marknaden. De specifika affärsidéerna som de onoterade bolagen besitter brukar oftast följa spåret för en megatrend, som exempelvis gigekonomin, e-sport och e-handeln. 

– Jag tror att det som gör oss unika är att vi även vill bjuda in småsparare till dessa typer av investeringar som annars är förbehållet större riskkapitalbolag. Därav bygger vi en brygga kan man säga, mellan de privata investerarna och bolagen. Vi investerar i onoterade bolag med unika och skalbara affärsidéer som visar prov på stark tillväxt. De privata investerarna som blir delägare hos oss, blir i sin tur indirekta delägare i alla de spännande bolag som vi investerar i, säger Vidar Brudvik, VD för Option One, och berättar om de senaste bolagen som de fått in förfrågan om att investera i. 

Publik emission och investeringsmodell
Den 1:a februari öppnades dörrarna för Option One första publika emission och redan vid start märktes det ett stort intresse för bolaget. Vi på Finanstid fick ta emot förfrågningar om bolaget och när jag meddelar det till Vidar, formas ett leende på hans läppar.

– Det har varit väldigt roligt att se och höra vårt namn nämnas lite överallt och visst blir man stolt när man ser förtroendet som folket verkar ha för oss. Innan den publika emissionen hade vi redan 240 aktieägare som alla uppskattade vår affärsmodell. Vi vill demokratisera tillgängligheten och erbjuda lönsamma investeringar för våra aktieägare. VC-bolag och stora riskkapitalbolag har sen tidigare nästan erhållit en exklusivitet i de investeringar vi gör då det ofta kan krävas en investering på minst en miljon för att få investera. Med fler aktieägare och mer kapital blir vi en alltmer attraktiv partner som bolagen vill ha som ägare, säger Vidar.

Option One stänger sin emission den 22:a februari medans planen för en framtida notering redan har börjat formas. 

– Kapitalet från emissionen kommer användas för att bredda investeringsportföljen vilket ger oss möjligheten att skapa en god riskspridning genom att diversifiera portföljen med bolag inom olika branscher och faser. Vi vill bygga en bred portfölj med många starka tillväxtnamn för att sedan gå mot en notering, vilket kommer öka Option One kännedom bland framtida portföljbolag och investerare.
Med det sagt, vill jag och styrelsen passa på att välkomna alla nya aktieägare till Option One och tacka för förtroendet, vilken fantastisk resa vi har framför oss, avslutar Vidar Brudvik med ett stort leende på läpparna och en aura som utstrålar stolthet.

Emissionsvolym: 5 MSEK
Pris per aktie: 2 SEK
Värdering (pre-money): 25,4 MSEK
Teckningsperiod: 1 februari – 22 februari 2022
Minsta post: 2 500 aktier
Notering: Planeras till 2023

Vill du bli delägare? Klicka här för att komma till teckningssidan