Ferroamp har ingått ett samarbetsavtal med Ahlsell, Nordens ledande distributör av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor.

Med Ahlsells mångåriga erfarenhet inom el- och energimarknaden, och fokus mot sol, ladd och energilager stärker det nu ingångna samarbetet Ferroamps erbjudande till kunderna och möjlighet att nå marknaden för att möta en ökande efterfrågan. Samtidigt breddar och kompletterar Ferroamps lösningar Ahlsells nuvarande utbud av elinstallationsutrustning och laddboxar.

Ahlsell har 130 butiker på den svenska marknaden och har en bred kundkrets av installatörsfirmor och elektriker. Ahlsell är sedan många år marknadsledande på elinstallationsutrustning och material för elektriker och installatörer på den svenska marknaden och är idag också ledande inom laddinfrastruktur för elbilar.

– Vi är mycket nöjda med att få Ahlsell som samarbetspartner. Det ger oss stora möjligheter att på både kort och lång sikt bredda vårt distributionsnätverk och hastigheten i att nå ut på den snabbt växande marknaden. Vår teknik bidrar till den pågående energiomställningen mot en ökad elektrifiering. Tillsammans med Ahlsells mångåriga erfarenhet och kunskap inom hållbara elinstallationer ser vi att samarbetet kommer att gynna bägge parter, säger Krister Werner, vd på Ferroamp.

Med Ferroamps patenterade systemlösningar ges fastighetsägare möjlighet att kontrollera sin nätanslutning för att styra, allokera och producera energi samt hantera effektuttag bland annat genom fasbalansering. I större fastigheter, där effektbrist kan bromsa utbyggnad av exempelvis elbilsladdning, kan EnergyHub-systemet tillsammans med solceller och batterilager vara lösningen.

– Samarbetsavtalet med Ferroamp stärker vårt befintliga erbjudande till kunderna inom sol, ladd och energilager med smart styr- och optimeringsteknik. Genom att komplettera med Ferroamps teknik ger vi våra kunder möjlighet att arbeta med nya framtidssäkra lösningar för optimering av energi och effekt i fastigheter, säger Daniel Snöman Divisionschef El på Ahlsell.