NWT Gruppen AB, norska Polaris Media AS samt VK-Media AB har nu köpt närmare hundra procent av Stampen Media. Den sista delen på 0,009 procent ägs nu av fackklubbarna på Stampen Media.Det innebär att familjen Hjörne nu är helt utköpta och en epok på närmare 100 år är över. 

Sedan den nya affären äger Polaris Media 70 procent, NWT Gruppen AB 20 procent och VK Media AB 10 procent av Stampen Media. 0,009 procent av bolaget ägs av fackklubbarna. Förra året redovisade Stampen Media ett plusresultat på 128 miljoner kronor.

– Medarbetarna har gjort en fantastisk insats de senaste åren och har verkligen jobbat hårt för det fina resultatet. Jag vill också rikta ett varmt tack till familjen Hjörne, styrelsen och de övriga ägarna för väldigt gott samarbete, kunskapsutbyte och engagemang de här åren. Stampen Media är i dag en stabil koncern med starka titlar som har stor potential framåt, säger Per Axel Koch, styrelseordförande Stampen Media.

Stannar som ledarskribent
Med det nya köpet innebär det att familjen Hjörne nu är helt utköpta från Stampen, Peter Hjörne kommer dock stanna på GP som ledarskribent fram till nästa höst.

– För familjen och mig har det varit viktigt att hela tiden värna tidningarna, journalistiken och jobben i både mot- och medgång. Det är ingen hemlighet att vi har haft det tufft under ett antal år, men vi lyckades tillsammans med hängivna medarbetare och en skicklig ledning vända utvecklingen. När vi hade börjat resan tillbaka och tidningarna och koncernen åter stod starka sålde vi majoriteten till Polariskonsortiet för att ytterligare stärka koncernen, säger Peter Hjörne.