En framträdande plats för EY

Enligt den senaste undersökningen från Universum har EY seglat upp som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland landets ekonomistudenter. Med en imponerande åttondeplacering på topplistan markerar EY sin närvaro som det enda Big 4-företaget inom revisions- och rådgivningsbranschen som lyckas ta sig in på de tio bästa platserna. Detta positionerar företaget som ledare inom sin bransch när det gäller attraktivitet för blivande ekonomer.

Vikten av studenternas uppfattning

För EY är studenternas uppfattning om företaget av stor betydelse. Som potentiella medarbetare och framtida uppdragsgivare är deras syn på företaget avgörande. Anna Svanberg, VD på EY i Sverige, understryker vikten av att fortsätta visa hur en karriär inom EY kan erbjuda utvecklingsmöjligheter, där teknologier som AI spelar en betydande roll i att forma framtidens arbetsmiljö.

Branschbäst även bland civilingenjörsstudenter

Inte bara bland ekonomistudenter visar EY sin styrka. Universums undersökning avslöjar att företaget rankas som branschbäst bland civilingenjörsstudenter med en imponerande 53:e plats. Dessutom har EY tagit mark även bland IT-studenter med en placering på 72:a plats och juridikstudenter med en 35:e plats.

Universums stora karriärundersökning

Universums årliga karriärundersökning är ett omfattande verktyg för att mäta studenternas uppfattningar om olika arbetsgivare. Årets undersökning, som besvarades av cirka 23 400 studenter från 34 olika universitet, ger en djupgående inblick i vilka arbetsgivare som studenter helst vill arbeta för och hur de uppfattar olika företag. Universums ranking ger en klar indikation på EYs framgångar bland studenterna och dess position som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Listan ser ut som följande:

Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland ekonomistudenter 2024

  1. Spotify
  2. Google
  3. Swedbank
  4. J.P. Morgan
  5. Goldman Sachs
  6. SEB
  7. McKinsey & Company
  8. EY
  9. Volvo Group
  10. Handelsbanken