Bacardi, Kimberly-Clark, Aller Media, Future, gutefrage.net, highfivve, OneFootball, Prisma Media samt Tesco Media and Insights Platform använder ett nytt, integritetsmedvetet identitetsramverk som syftar till att ge europeiska konsumenter bättre kontroll över sin data.

European Unified ID (EUID), är en ny identitetslösning som utvecklats specifikt för den europeiska marknaden, börjar nu få stöd av allt fler aktörer i Europa, inklusive globala varumärken, europeiska förlag och detaljhandeln. EUID är en europeisk motsvarighet till Unified ID 2.0 (UID2), ett nytt tillvägagångssätt för identitet som har fått bred förankring i branschen. Bland de varumärken och publicister som har börjat använda EUID finns Bacardi, Kimberly-Clark, Aller Media, Future, gutefrage.net, |highfivve, OneFootball, Prisma Media samt Tesco Media and Insights Platform, som drivs av dunnhumby.

Med etablerade regler för konsumentdata i hela Europa har varumärken och publicister utforskat sätt att leverera bättre reklamupplevelser till konsumenterna, samtidigt som de respekterar deras integritet och vedertagen standard för datahantering. EUID syftar till att hantera Europas dataskyddsbestämmelser och samtidigt ge europeiska konsumenter kontroll över sina data genom integritetsmeddelanden och opt-outs.

– Det pågår en viktig diskussion runt om i världen om hur man kan bevara värdeutbytet av relevant reklam, samtidigt som man respekterar konsumenternas integritet. Ingenstans är detta tydligare än i Europa, säger Samantha Jacobson, stategichef på The Trade Desk, och fortsätter:

– Annonsörer och publicister i Europa måste sätta ribban högt när det gäller dataintegritet. Som en europeisk specifik lösning är EUID förankrad i de integritetsvillkor som är specifika för regionen. Våra partnerskap med annonsörer, publicister och branschorganisationer har gjort det möjligt för oss att bygga ett identitetsramverk som hjälper varumärken att nå europeiska konsumenter med relevant reklam, samtidigt som de ger dem möjlighet att kontrollera sina data.

EUID bygger på autentiserade data och har öppen källkod och är kompatibelt med andra autentiserade identitetslösningar i hela ekosystemet för annonsering. Denna interoperabilitet gör det möjligt för annonsörer att bygga holistiska reklamkampanjer som når konsumenter i de snabbast växande digitala kanalerna på det öppna internet, där cookies från tredje part inte finns, såsom uppkopplad TV, mobilappar och strömmande ljudtjänster.

– Vi är mycket glada över att kunna arbeta med EUID för att hjälpa oss och våra kunder att tjäna pengar på kampanjer och säkerställa frekvens och kvalitet i kampanjerna. Vi ser fram emot att kunna visualisera detta för våra köpare och därmed fortsätta vara en viktig del av detta ekosystem, säger Martin Sundell, chef över Programmatic på Aller Media.