Eqinuix har tillkännagett ett flerårigt partnerskap med Nasdaq för att stödja utbyggnaden av deras molninfrastruktur.

I mer än 13 år har Nasdaq utnyttjat Platform Equinix för sitt omfattande ekosystem för kunder och leverantörer över hela världen. Idag erbjuder Equinix Nasdaq en robust, sammankopplad plattform och möjliggör direkt och säkert utbyte av data mellan Nasdaq och dess ekosystempartners. Det nya avtalet kommer göra det möjligt för Nasdaq att ta itu med nuvarande och framtida infrastrukturkrav samtidigt som den accelererar sin molntransformation i global skala.

– Vårt partnerskap med Equinix är ett avgörande steg i Nasdaqs molnresa. Vårt mål med denna hybridinfrastruktur är att tillhandahålla nya tjänster och produkter för våra kunder med ökad flexibilitet och låg latens, inklusive virtuella anslutningstjänster, marknadsanalyser, riskverktyg och maskininlärning, säger Tal Cohen, vice president och chef för den Nordamerikanska marknaden på Nasdaq.

Mellan branscher förväntas sektorn för finanstjänster att distribuera mer än 50 procent av företagets interconnection-bandbredd, med tillverkning som den näst största industrin. Enligt Equinix senaste rapport av av Global Interconnection Index så har Sverige under de senaste åren sett en tillväxt av data som etablerat Stockholm som en regional hub för datatrafik för bank och finans.

– Utvecklingen av digital infrastruktur inom finansiella tjänster har lett till enorma möjligheter för våra kunder att  skala upp sina tjänster och växa på flera markander. Det utökade samarbetet med Equinix ger Nasdaq möjlighet att stärka sin position på den finansiella marknaden samtidigt som det framtidssäkrar deras erbjudande, säger Maria Sundvall, Sverigechef för Equinix.