3 / 3

Epiroc Aktie: Allt du behöver veta

Vad är Epiroc Aktie?

Epiroc är ett globalt teknikföretag som utvecklar och tillverkar utrustning och maskiner för gruvindustrin, anläggningsindustrin och bergbrytningsindustrin. Epiroc är noterat på Stockholmsbörsen och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Hur har Epiroc Aktie presterat på börsen?

Epiroc Aktie noterades på Stockholmsbörsen den 18 juni 2018 till en introduktionskurs på 76,50 kronor per aktie. Sedan dess har aktien haft en positiv utveckling och har i skrivande stund en kurs på cirka 155 kronor per aktie.

Vad är Epirocs senaste finansiella resultat?

I Epirocs senaste finansiella rapport för fjärde kvartalet 2022 ökade försäljningen med 22% jämfört med samma period föregående år. Orderingången ökade med 16% och rörelseresultatet förbättrades med 24%. Epiroc har även meddelat en ökad utdelning till aktieägarna.

Vad är framtidsutsikterna för Epiroc Aktie?

Epiroc har en stark position på marknaden för utrustning och maskiner för gruvindustrin och bergbrytningsindustrin. Dessa branscher har en hög efterfrågan på grund av ökad industrialisering och urbanisering runt om i världen. Epiroc har även en positiv inställning till hållbarhet och arbetar för att minska miljöpåverkan från sina produkter. Dessa faktorer kan bidra till en positiv framtida utveckling för Epiroc Aktie.