I går den 8 december 2020 lanserar EnterCard Apple Pay för alla sina kunder med ett re:member Mastercard i Skandinavien. Apple Pay är ett tryggt och säkert sätt att betala på, vilket hjälper kunden att undvika att ge ifrån sig sitt betalkort till någon annan, röra vid fysiska knappar eller byta kontanter – samt använder fördelarna av iPhone till att skydda varje enskild transaktion. Det framgår av ett pressmeddelande.

Danska LO Guldkort-kunder och alla svenska kortinnehavare som ingår i partnerskapet med EnterCard och den svenska fackföreningen LO kommer också att kunna använda sina olika LO-kort med Apple Pay. I början av nästa år kommer ännu fler av EnterCards produkter i Skandinavien att kunna erbjuda Apple Pay. Detta inkluderar Swedbank-kunder och norska Coop Mastercard-kunder.

Som kund håller du din iPhone eller Apple Watch nära en betalterminal för att göra en kontaktlös betalning. Varje köp med Apple Pay är säkert, då det är autentiserat med Face ID, Touch ID eller enhetens egen lösenkod, samt med en unik och dynamisk engångskod. Apple Pay accepteras i matvaruaffärer, apotek, taxibilar, restauranger, caféer, butiker och många andra ställen.

– EnterCard vill erbjuda sina kunder mobila betalningslösningar som är både enkla och säkra. Med Apple Pay kan våra kunder göra köp i affärer som godkänner kontaktlös betalning, via hemsidor, eller genom att använda sin Apple Watch. Vi hoppas att detta kommer göra våra kunders vardag enklare och säkrare, säger Freddy Syversen VD på EnterCard Group AB.

Kunder kan också använda Apple Pay på iPhone, iPad och Mac för att göra snabba och smidiga betalningar i appar, eller i web på Safari utan att behöva skapa konton eller upprepande behöva skriva in sin leveransadress och betalningsinformation. Apple Pay gör det lättare att betala för bland annat mat och varuleveranser, shoppa online, transporter och parkering. Apple Pay kan också användas för att göra betalningar i appar på Apple Watch.

Säkerhet och integritet är kärnan i Apple Pay. När kunden använder ett kredit- eller betalkort med Apple Pay, lagras inte de faktiska kortnumren på enheten eller på Apples servrar. Istället tilldelas ett unikt enhetskontonummer, krypteras och lagras säkert i Secure Element, ett certifierat chip som är utformat för att lagra betalningsinformation säkert på enheten.

Apple Pay är enkelt att installera. Öppna Wallet-appen på iPhone, tryck på + och följ stegen för att lägga till dina kredit- eller betalkort. I re:member eller LO appen, tryck på ”Lägg till i Apple Wallet” och välj de EnterCard kredit- eller betalkort som ska läggas till i Apple Pay. När en kund lägger till ett kort på iPhone, Apple Watch, iPad eller Mac, kan Apple Pay tas i bruk på enheten direkt. Kunder kommer fortsätta att få alla belöningar och fördelar som EnterCards kort erbjuder.