Enreach, den snabbväxande leverantören av integrerade kommunikationslösningar, har tillsammans med investeringsbolaget Waterland tagit ytterligare ett stort steg som ledande europeisk aktör genom att gå in på nya marknader i Norden. Med förvärvet av Benemen, en finländsk leverantör av molnbaserade kommunikationslösningar, med närvaro i Sverige, riktar Enreach in sig på det avancerade mellanmarknadssegmentet och företagskunder på den nordiska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.
Benemen ger ett betydande mervärde till Enreachs unified communications-as-a-service-lösningar (‘UCaaS’) och contact center-as-a-service -lösningar (‘CCaaS’) med off-the-shelf-integrering till viktiga ekosystemaktörer såsom Salesforce och Microsoft. Dess molnbaserade kommunikationslösningar inkluderar integrerad fast mobilintegration som möjliggörs av Benemen som en mobil virtuell nätverksoperatör (MVNO) på dess viktigaste marknader i Finland, Sverige och Polen. För Enreach ökar detta dess europeiska MVNO-täckning med tre nya marknader.
Unika möjligheter
– Benemen är ett spännande steg i Enreachs strategi att bli Europas ledande UCaaS-leverantör med en enhetlig portfölj av inkommande och utgående tjänster inom sektorn för kontaktcenter. Med Benemen lägger vi till förbättrade funktioner i Enreachs CCaaS-erbjudande, särskilt när det gäller branschledande integrationer med ekosystemapplikationer som Salesforce och Microsoft Dynamics. I kombination med Benemens kompletterande MVNO-täckning och expertis inom försäljning av molnbaserade lösningar till flera länder i en skalbar och återkommande modell identifierade vi omedelbart en unik strategisk passform med Enreach. Vi är därför mycket glada att välkomna Benemen till vår grupp, säger Stijn Nijhuis, VD för Enreach.
Förbättrat erbjudande
Finländska Benemen, grundat 2007, har haft en ambitiös tillväxtstrategi med fokus på att leverera SaaS-baserade molnlösningar, nästa generations tjänster för virtuella operatörer och analystjänster, insikter samt artificiell intelligens. Med 70 anställda har Benemen idag en stark position för att stödja framtida tillväxt inom sina kärnverksamhetsområden och Enreach CCaaS-erbjuade, som nu även omfattar hela Norden.
Benemen kommer att arbeta självständigt samtidigt som de drar nytta av gruppens starka synergier. Företaget kommer att fortsätta att ha sitt säte i Helsingfors, Finland med ytterligare ett kontor i Sverige. Matti Heikkonen, VD för företaget, kommer att ingå i Enreachs koncernledning och driva nya tillväxtinitiativ i regionen tillsammans med sin erfarna ledningsgrupp.
– Under de senaste åren har vi hjälpt många kunder att skapa affärer kring röstsamtal som den mest mänskliga och effektiva kommunikationskanalen över alla sina verksamheter med ett enhetligt och anslutet företagsmoln. Tillsammans med Enreach och dess företag som fokuserar på kontaktcenterlösningar kan vi skapa ny potential och ser fram emot att hjälpa fler företag som vill se ökad effektivitet, ny försäljning och som vill bli bättre på att behålla sina kunder. Benemens och Enreachs kunder och partners kommer att dra omedelbar nytta av tillgången till en bredare portfölj, vilket underlättar deras framtida tillväxt. Detta kommer att ge stora möjligheter för alla våra kunder och partners, säger Matti Heikkonen.