För dig som står inför beslutet att ansöka om ett lån finns det flera smarta jämförelsetjänster att använda. Det gör att ditt nya bilköp, finansiering av renovering eller att besanna ditt drömbröllop kan bli billigare.

Ett av dessa jämförelseverktyg är Comparia som lanserades redan 2017 och nu har genomgått en omfattande utveckling av sin tjänst. De har som målsättning att tydlig och enkelt hjälpa dig hitta det bästa lånet.

Fördelar med att använda Comparia

Att använda en jämförelsesida som Comparia.se har många fördelar. Den allra största är att du genom att jämföra lån kan komma undan billigare och få en lägre ränta. Andra fördelar och det som sammantaget är det viktigaste är att du hittar ett lån som passar dina behov.

Vad som skiljer Comparia från andra jämförelsesidor som Lånero, Lånen och Expressen Låneguide är att de vill genom kombinationen av smart datainsamling och lekfullhet presentera lånens villkor och egenskaper på ett enkelt och lättsmält vis.

Vilket lån passar mina behov?

Bara för att man enkelt kan jämföra lån och dess egenskaper innebär det inte att man vet vilken typ av lån som passar ens behov. Comparia har gjort det bra också genom att direkt när man besöker hemsidan skilja på privatlån, snabblån och företagslån.

Generellt kan man säga att snabblån passar dig som behöver pengarna utbetalda direkt. Denna typ av lån kallas även för SMS-lån eller mikrolån och har en högre ränta och avgifter. Det är ett lån som kan medföra stora risker och bedöms ofta som en högkostnadskredit.

Privatlån, även kallat blancolån och konsumtionslån, har längre återbetalningstid och generellt en lägre ränta än snabblån. Dessa är alltid att föredra om man inte har bråttom eller av olika anledningar kräver ett lån som beviljar alla.

Företagslån är precis som det låter ett lån för företag och har helt annorlunda villkor. De går inte att ansöka om som privatperson utan endast aktiebolag, handelsbolag och enskilda firmor.

Oavsett vilket av dessa tre lån som passar dig och ditt behov går de att jämföra hos Comparia. På ett enkelt och tydligt sätt!

Datainsamling som sker löpande

När du förstått fördelarna av att jämföra lån och har hittat vilket typ av lån som passar dig kommer den sista och viktigaste delen med Comparia. De gör datainsamling löpande vilket till skillnad från många andra gör att räntor, avgifter och andra villkor har större chans att vara aktuella.

Det är inte helt ovanligt att en guide inom finans skriver en artikel om hur ett snabblån fungerar för att sedan gå vidare. Comparia ser till att alla guider aktivt underhålls och förblir relevanta för besökare.