Partnerskapet kommer att öka Endavas möjligheter att erbjuda Google Cloud-produkter och tjänster till nya och befintliga kunder
–  Endava ska anställa 500 personer för att utöka affärsområdet och öka dess expertis

Endava, en av världens ledande leverantörer av tjänster för digital acceleration, agil mjukvaruutveckling och intelligenta automationstjänster, har offentliggjort att företaget har blivit en Google Cloud Premier Partner. 

Partnerskapet med Google Cloud innebär att Endavas konsulter kommer att kunna erbjuda ännu mer skräddarsydda produkter och tjänster över hela Google Clouds produktsvit, inklusive Cloud Migration, och tillhandahålla kundservice med hjälp av fullt utbildad och certifierad personal. 

Partnerskapet med Google Cloud innebär även att Endava har möjlighet att skala upp inom ett nytt område, vilket gör att Endava kan investera i teknikteamet och tillhandahålla ett dedikerat säljteam som arbetar tillsammans med Google Cloud. Endava har för närvarande 750 aktiva kunder inom ett brett spektrum av branscher och kan föra ut innovation från många branscher till kunder som använder Google Cloud. Mer specifikt har Endava mer än 600 molnprojekt med 300 globala kunder. Detta gör det möjligt för företaget att inte bara erbjuda kunderna specifika kompetenser för Google Cloud, utan även den kompetens som krävs för att arbeta i en multi- eller hybrid molnuppsättning med andra molntjänstleverantörer.

Genom att arbeta med Endava och Google Cloud får kunderna möjlighet att tänka om när det gäller hur teknik levereras och hur teknikteamen kan få möjlighet att bygga verkligt globala system utan stopp. 

Partnerskapet kombinerar Endavas dokumenterade framgång i att arbeta med företag för att se till att deras teknik ligger i framkant med det omfattande utbudet av produkter och tjänster som Google Cloud erbjuder. Vi är glada över att kunna erbjuda fler alternativ till en bredare publik och ser fram emot att ytterligare lyfta vår verksamhet, säger Andrew Rossiter, global chef Google Cloud Unit på Endava.

Endava har för närvarande certifierat 50 personer på Google Cloud inom hela företaget. Framöver planerar Endava att anställa 500 personer över hela världen vikta för denna verksamhet. Som Google Cloud Premier Partner kommer företaget också att kunna erbjuda ytterligare utbildnings- och utvecklingsmöjligheter för både nyanställda och befintlig personal, inklusive ett utbildningsprogram för akademiker, utöver att certifiera ännu mer personal. 

Endava kommer att fortsätta att bygga ut sitt arbete med Google Cloud, bland annat genom att lägga till ytterligare märken (badges) till partnerskapet samt certifiera sig inom viktiga teknikspecialiteter.