Den svenska långivaren för tech, ArK Kapital, välkomnar idag Annika Falkengren till styrelsen. Det framgår enligt ett pressmeddelande.

ArK Kapital erbjuder tillväxtlån på upp till 100 miljoner kronor till techföretag, kombinerat med sin AI-baserade tillväxtplattform AIM. I början av 2023 utökade ArK sin kapitalpool till 4 miljarder kronor och utvidgade sin verksamhet till både Tyskland och Finland.

“Efter att ha deltagit i ArKs accelerationsrunda under 2022 är jag glad över att gå med i styrelsen på Ark Kapital och vara i en position att ge mer stöd och råd till ledningsgruppen för nästa fas av tillväxten av företagets spännande verksamhet”, säger Annika Falkengren, ArK Kapitals nya styrelsemedlem.

och fortsätter:

“Möjligheten som ArK har utvecklat med hjälp av AI för att stödja kreditanalys och bedöma framtida finansiell styrka med en hög grad av träffsäkerhet banar väg för ett modernare tillvägagångssätt för tillväxtfinansiering och kommer att göra det möjligt för framtida generationer av entreprenörer att lyckas och växa.”

I september meddelade Annika att hon avsåg att lämna sin position på den schweiziska bankkoncernen Lombard Odier, där hon hade varit en av sex Managing Partners sedan 2017. Tidigare hade Annika en framstående karriär på SEB, där hon var VD från 2005. Under sin karriär har Annika också haft flera styrelseuppdrag, inklusive för Volkswagen, Munich Re och Securitas, och hon har upprepade gånger rankats som en av de mäktigaste kvinnorna inom globalt näringsliv av Fortune Magazine.

“Annika är en av de skarpaste och mest erfarna profilerna inom bankväsendet. Vi är både exalterade och ödmjuka inför att hon kliver in i vårt styrelserum.”, säger Oliver Hildebrandt, VD och medgrundare av Ark Kapital.

Och fortsätter:

“Ingen är bättre lämpad att guida oss mot vårt stora mål, att helt förändra förutsättningarna för entreprenörer genom en ny kapitalklass och tillgång till vår överlägsna tillväxtplattform.”

ArK Kapital har snabbt upplevt en stor efterfrågan i Norden och Tyskland för sina finansiella produkter och tillväxtplattform. Företaget planerar även att utöka sin marknadsnärvaro ytterligare.

ArK Kapitals team har stöd från investerare som LocalGlobe, Creandum, samt sju unicorn-grundare och en erfaren tysk bankchef, inklusive Frank Strauß, tidigare VD för Deutsche Bank of Deutsche Postbank group, Hjalmar Winbladh från Epidemic Sound och founding partner på EQT Ventures, Jacob de Geer från Zettle, Timo Soininen från Small Giant Games, Ilkka Paananen från Supercell, Sebastian Knutsson från King, Riccardo Zacconi från King och Steve Anavi från Quonto.