Arbetsmarknadens strukturer förändras och drygt 25 procent av den arbetsföra befolkningen i världen är snart frilansare inom exempelvis vård, kultur, IT eller tjänstesektorn i övrigt. Många frilansare saknar samtidigt den trygghet som en anställning kan medföra i form av tillgång till lån, betalningar och försäkringar, finansiell rådgivning, hälsovård med mera. Detta har skapat en lucka på marknaden för skräddarsydda finansiella produkter och tjänster för frilansare. Den luckan kan fyllas av det svenska fintech-bolaget Gee, som har utvecklat ett komplett finansiellt ekosystem för den nya tidens arbetskraft.

Gee kommer att kunna tillgodose de behov och utmaningar som många av de egenanställda i gig-ekonomin står inför, inte minst utifrån ett personekonomiskt finansiellt behov. Tjänsterna innefattar alltifrån att kunna skaffa försäkringar, betala ut löner och hantera sin pension till att kunna betala, spara och låna pengar till utrustning som en frilansare behöver för att kunna utföra uppdrag. Gee kommer via målgruppsanalys, aggregerade tjänster samt en unik kreditbedömning bli frilansarnas primära ”bank”.

Flertalet nya samarbetsavtal

Gee har till dags dato slutit samarbetsavtal och överenskommelser med ett flertal större organisationer, en medlemsorganisation inom musik- och kultur med idag ca 1.000 medlemmar, vilket kommer att expandera kraftigt under 2023, ett B2C-företag som tillhandahåller monteringstjänster till hushåll med idag ca 1.000 frilansare samt ett globalt företag som förser transportföretag och deras frilansare med produkter och tjänster med en potential på ca 100 000 kunder till Gee. 

Vi har högt ställda mål och siktar på att bli ett miljardföretag på tre års sikt. Vi har en mycket erfaren och mångfacetterad styrelse och ledning och en extremt skalbar affärsmodell med flera parallella distributionskanaler, vilket ökar våra förutsättningar för att nå vårt tillväxtmål, säger Lars Wiigh, Styrelseordförande i Gee.

Vi ser ett enormt behov av finansiella tjänster hos frilansare och Gee intar marknaden med ett unikt värdeerbjudande i en tid då behovet av ekonomiskt stöd är större än på länge. För att kunna ta tillvara på denna affärsmöjlighet fullt ut genomför vi nu en kapitalanskaffning och kan på så sätt påskynda en lansering. Vi har några händelserika månader framför oss och vill välkomna såväl befintliga som nya aktieägare att vara med och bygga den primära banken för frilansare. Jag ser mycket fram emot vår gemensamma resa framöver, säger Vidar Brudvik, VD på Gee.

Motiv till Erbjudande

Gee vill nu säkra finansiering för fortsatt utveckling av systemet och för att kraftsamla inför lansering i början av 2023. Man planerar först att lansera plattformen i Sverige. Därefter väntar stora europeiska marknader såsom Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA. Plattformen är byggd för att enkelt och smidigt kunna skalas upp och nå ett stort antal användare.

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Det här är en sponsrad artikel. Sponsrade inlägg är en del av Finanstids annonserbjudande.