Gamingbolaget Embracer Group rasar på tisdagen efter ett besked att pågående partner- och licensavtal förväntas slutföras senare än väntat. Bolaget arbetar med flera samarbets- och licensavtal tillsammans med olika branschpartners, vilket tidigare har kommunicerats av bolaget.

Dessa avtal anses vara omvälvande för företaget. Tidigare var det förväntat att avtalen skulle slutföras under räkenskapsåret 2022/23 och förhandlingarna fortskrider som planerat. Men Embracer Group tror nu att avtalen troligtvis kommer att slutföras under det första kvartalet 2023/24 (april-juni 2023) i stället för det fjärde kvartalet 2022/23.

Keplar Cheveux som bevakar Embracer Group tolkar beskedet som en vinstvarning enligt ett morgonbrev.

”Besvikelsen över potentiellt uteblivna prognoser kan slå mot trovärdigheten och utlösa fortsatt risk off, även om det handlar om en kvartalsmässig tajming och alltså neutralt i vid bemärkelse. Vi tror att aktien sannolikt kommer att handlas ned i dag”, skriver Kepler Cheuvreux.

Vidare upprepar Keplar Cheveux sin köprekommendation med 90 kronor som riktkurs.

Efter drygt en timmes handel är Embracer ner 14,8 procent och handlas kring 42:77 kronor. Övriga sektorkollegor dras ner på Embracers besked, däribland Paradox Interactive och Stillfront som är ner 2,85 procent respektive 5,5 procent strax efter klockan 10:00