Idag meddelar Elgiganten att de genom Elkjøp Nordic skrivit på ett treårigt partnerskap med E-allsvenskan. Avtalet gör Elgiganten till officiell partner inför det att ligan återgår till tävling den 30 mars 2021.

– Vi är glada över att få Elgiganten ombord på resan för att ta E-allsvenskan till nästa nivå. Vi ser mycket fram emot vårt samarbete de kommande åren, säger Nicklas Mether, Swedish Professional Football Leagues.

DreamHack Sports Games och E-Allsvenskan som är Sveriges bästa E-fotbollsliga tillkännagav nyligen ett nytt och långsiktigt samarbete med start våren 2021. Som en del av detta samarbete kommer Swedish Professional Football Leauge (SEF) få möjligheten att engagera sig och få kontakt med sina traditionella fans, samtidigt som de ökar sin fanbase i E-sportsvärlden.

– När ett varumärke som Elgiganten inte bara väljer att utöka sitt partnerskap på E-Superligan utan också väljer att lägga till E-allsvenskan i samarbetet, ser vi det som ett tydligt bevis på ligans framgång. Detta partnerskap kommer att erbjuda våra fans kvalitativt innehåll som tar dem bakom kulisserna, men även underhållning med Elgiganten Soccer challenge som är på plats och erbjuder fantastiska priser under hela säsongen över våra sociala kanaler, säger Scott Steedman, Chief commercial manager på DreamHack Sports Games.

För Elgigantens del blir samarbetet ytterligare ett bevis på det långsiktiga engagemanget för gaming och e-sport. DreamHack Sports Games, där traditionella sporter möter esport, är en aktör som visat goda resultat i tidigare samarbeten.

– Efter att ha sett resultatet av Elgigantens Danmarks samarbete med Xbox och DreamHack Sports Games ser vi det som en självklarhet att även utöka det till Sverige, säger Alexander Åberg gaminglead på Elgiganten.

Om E-Allsvenskan

E-allsvenskan har FIFA-lag från 17 olika fotbollsklubbar i Sverige och kommer sändas på Youtube och Twitch. Lagen inkluderar: AFC Eskilstuna, Degerfors IF, GIF Sundsvall, Helsingborgs IF, IFK Göteborg, Malmö FF, Örgryte IS, Trelleborgs FF, Varbergs BoIS, AIK, Akropolis IF, Djurgårdens IF, Hammarby IF, IFK Norrköping, IK Sirius, Jönköpings Södra IF and Östers IF.

Om DreamHack Sports Games

DreamHack Sports games är där traditionella sporter möter E-sporter. Som ett ledande E-sportsföretag organiserar de E-sportsligor och turneringar tillsammans med traditionella IP-rättighetsinnehavare. De har skapat en gemenskap inom sportspel vilket har gett en stor effekt. Detta har även möjliggjort för dem att globalt kunna organisera 15 EA Sports FIFA-säsonger som dessutom är världens största EA sport FIFA-evenemang. De har även anordnat NHL:s online e-sportsturneringar och golfens första e-sportsturné. Genom att skapa event och starka mediaprodukter säkerställer DreamHack Sports Games att ligorna och turneringarna är engagerande och underhållande för fansen.

DreamHack Sports Games grundades som en del av DreamHack. DreamHack Sports Games använder sin kunskap inom E-sport för att producera några av de bästa E-sportseventen över hela världen. Sedan 2019 har DreamHack Sports Games varit ett oberoende företag som en del av MTG, den ledande internationella digitala underhållningsgruppen, som också äger E-sportsvarumärkena ESL och DreamHack. Mer information finns på: www.dreamhacksportsgames.com