Carla.se som via sin e-handel erbjuder möjligheten att köpa och sälja elbilar meddelar idag att de tagit in 205 miljoner kronor i en kapitalrunda. Kapitalrundan leds av Bonnier Ventures där bland annat tidigare investerare som Inbox, Black Ice och VNV också deltar. 

Sedan starten hösten 2021 har Carla, Nordens första e-handel för elbilar, haft en explosionsartad utveckling. Bolaget har nått en årlig omsättningstakt på 600 miljoner kronor och ett genomsnittligt Trustpilotbetyg på 4.9. Nu meddelar Carla att de tar in ytterligare 205 miljoner kronor från bland annat Bonnier Ventures, Inbox, Black Ice och VNV.

Kapitalet avses användas för nordisk expansion, produktutveckling, ökad kapacitet för leveranser, reparation av bilar, samt utveckling av eftermarknadstjänster.

“Vi är extra stolta över att lyckas att resa kapital från välrenommerade investerare, både existerande och nya – trots det rådande världs- och marknadsläget. Det känns tryggt att vi, tillsammans med våra investerare, delar den långsiktiga visionen om att radikalt förbättra upplevelsen att sälja, skaffa och ha elbil”, säger Patrik Illerstig, vd och grundare på Carla.

”Vi är glada över att stödja Carla i den här rundan och är imponerade av den tillväxt de uppvisat och mottagandet tjänsten har fått på marknaden. Investeringen är också en del av vårt ökade fokus på hållbarhet och en viktig satsning i relation till omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Vi ser fram emot att följa och stötta företaget på dess fortsatta resa som bara är i sin linda.” säger Dajana Mirborn, Investment Director på Bonnier Ventures.

Via carla.se kan kunder köpa och sälja elbil och få den hemlevererad inom 72 timmar oavsett var de befinner sig i Sverige. Carlas vision är att hjälpa kunder att hitta, köpa, äga och byta elbil. Bakom Carla står Volvo Cars tidigare onlinechef Patrik Illerstig samt tech entreprenören Niklas Jungegård.

Med på Carlas investeringslista återfinns bland annat Bonnier Ventures, Inbox, Black Ice, VNV, Max Ventures, Joe Cross (ex-CMO Transferwise) och Billy Blaustein (ex-GM Used Cars EMEA Tesla).