Det svenska startupföretaget Einride som utvecklar självkörande och elektriska lastbilar för godstransport gick idag ut med ett pressmeddelande om att man tar in 110 miljoner dollar. EQT och Ericsson är några av de tunga investerare som tidigare investerat i startupbolaget och nu väljer de att investera mer pengar. Även nya investerare i form av bl.a. Temasek, Soros Fund Management och danska Maersk Growth investerar.

“Vi är stolta över att få stöd av några av världens mest framstående investerare då de stödjer vårt uppdrag att bli den ledande leverantören av godstransport-som-en-tjänst. Deras nätverk, räckvidd och erfarenhet kommer att vara ovärderligt när vi ytterligare accelererar vårt starka momentum som ledande inom autonom och elektrisk godstransport, och när vi expanderar till nya marknader”, säger Robert Falck, VD och grundare av Einride.

Einride grundades 2016 av Robert Falck, Linnéa Kornehed och Filip Lilja och blev världens första företag att köra en autonom och elektrisk lastbil i ett kommersiellt syfte. Med en rejält fylld kassa är de redo att accelerera ytterligare.