fbpx
-3.4 C
Stockholm
fredag, mars 5, 2021
Hem Nyheter Efter succén - Increasor söker förvärv

Efter succén – Increasor söker förvärv

Alldeles nyligen stängde Increasor Tech Invest sin ägarspridning för att sätta sig i en bättre position gentemot det omvända förvärv man hade dialog om. Då emissionen övertecknades med 129 % så ändrar bolaget fokus helt och siktar på en egen notering. Affärsplanen är utstakad och målet är tydligt. Bolaget ska bli den ledande tech- partnern i Skandinavien.

Tre tydliga affärsgrenar
Increasor har tre tydliga affärsgrenar som man verkar i. Corporate Services däribland finansiell kommunikation, konsulter inom kapitalanskaffning, omvända förvärv och noteringar. Här söker bolaget fler distributionskanaler att nå ut till investerare och även samarbetspartners. En andra gren är IT-utveckling inom främst fintech & legaltech. Även webbyrå för att bistå med resurser för sociala medier, leads-generering, Google AdWords, SEO, löpande underhåll av hemsidor och e-commerce. Sist men inte minst, tillväxtbolag inom traditionella branscher med möjlighet till digitalisering. Det här segmentet ger ett stabilt kassaflöde och ligger som en bra grund till hela koncernen. Här finns idag e-handel inom profilprodukter & egen produktion av trycksaker. 

“Vi har haft en rad möten med potentiella samarbetspartners och även potentiella förvärvsobjekt. Att ägarspridningen gick så pass bra och att marknaden verkligen bekräftar vår affärsidé. Det har gjort att vi internt har skruvat upp förväntningarna på den egna noteringen – men då krävs det också att vi genomför lukrativa förvärv och hinner bygga upp strukturen inför noteringen. Det kommer vara den stora uppgiften för bolagets ledning den närmaste tiden.” – meddelar Andreas Trouin, VD för Increasor Tech Invest

Bolaget tar gärna emot pitcher från verksamheter som behöver en organisation för att växa. Likväl kan det vara startups med en produkt inom tech som är i behov av utvecklingsresurser, eller marknadsföring för att få ut produkten på marknaden.

För att komma i kontakt med bolaget så mailar du till pitch@increasor.com.

Increasor Tech Invest AB (publ)
Increasor investerar i smarta lösningar där plattformen kommer att lösa ett problem, göra något mer effektivt eller bara optimera nuvarande system. Bolaget går in i stabila traditionella företag och förser dem med smarta digitala lösningar. 

Affärsidén är att växa genom förvärv, göra en IPO under 2021 och uppta handel med bolagets aktie på lämplig marknadsplats. Beroende på vilken väg man väljer kan Increasor göra en börsnotering inom de närmaste 16 månaderna. Enligt bolaget har dialoger redan inletts med en rad investmentbolag, Venture Capital-bolag och affärsänglar, i jakten på en eller ett par ankarinvesterare som vill vara med på börsresan.

PRESSMEDDELANDE

- Advertisment -