Econans, ett mjukvarubolag som tillhandahåller self-servicetjänster för simulering och automatiserad rådgivning inom privatekonomi, har nu skapat marknadens första “tipsrobot” för boendeekonomi. Nu väljer man att gå live med sin “tipsrobot” samtidigt som man tar in 15 MSEK för ytterligare expansion.

Den nya automatiserade tipsroboten ska på ett enkelt sätt integreras i bankernas befintliga system för att utöka deras erbjudande mot kund. Landshypotek Bank, som tidigare använt Econans tjänst Foreteller, är först ut med att erbjuda tipsroboten till sina kunder.

Bakom lanseringen av Econans tipsrobot ligger ett omfattande affärsmässigt, tekniskt och
legalt utvecklingsarbete. Roboten bygger på algoritmer som ger personliga och proaktiva
tips baserat på användarens unika förutsättningar med hänsyn taget till de krav som externa och interna finansiella regelverk ställer. Många av tipsen är utvecklade i samråd med bankernas kundtjänst.

I samband med lanseringen av tipsroboten tar Econans även in drygt 15 MSEK genom både befintliga ägare och nya ägare. Syftet med emissionen är att man vill växa ytterligare på den europeiska marknaden samtidigt som man ska satsa ännu mer på produktutveckling. Bland investerarna finns bland annat Almi Invest som investerat tidigare men även nya ägare i form av NJORD Ventures, Provider Capital, Addnode-grundarna Jonas Geijer och Staffan Hanstorp samt tidigare Swedbank VD:n Michael Wolf.

”Att kunna erbjuda digital och personlig automation är ett stort steg. Med Econans tjänster
kan bankerna digitaliseras snabbare och skapa mer kundfokuserade produkter. Jag är
oerhört stolt och peppad för vad vi kan göra för individer och inom bank på global nivå.”
säger Michael Wolf.