• 14-tums Tecra A40-J erbjuder distansarbetare förenklad bärbarhet, samtidigt som syskonenhetens attribut behålls 
  • 15-tums Tecra A50-J tar användarupplevelse, stil och prestanda till nästa nivå
  • Microsofts Secured-core PC och avancerade hanterbarhetsfunktioner gör dessa till perfekta datorer för hybridarbetsplatser 
15 juni 2021, Neuss, Tyskland – Idag tillkännager Dynabook Europe GmbH två nya enheter i sitt Tecra-sortiment – 14-tums Tecra A40-J och 15-tums Tecra A50-J. De nya bärbara datorerna har utformats för att tillgodose arbete på distans samtidigt som den minskar belastningen på IT-chefer. Tillförlitlig, säker och enkel att hantera – den här lätta och eleganta duon är det senaste tillskottet till Dynabooks väletablerade Tecra-produktsortiment.
Säker och hanterbar för både IT-chef och anställd
Varje enhet har utvecklats noggrant för att hantera säkerhets- och hanteringsutmaningarna med den snabba övergången mot flexibla arbetsmönster. Tack vare Dynabooks egen BIOS med omfattande säkerhetsfunktioner, Trusted Platform Module (TPM) 2.0, enterprise-grade-kryptering och valfri Windows Hello-fingeravtryck och ansiktsautentisering, skyddar båda enheterna användare mot olika typer av dataintrång hot samt möter Microsofts Säkerhetskrav för PC-datorer. En valfri smartkortläsare lägger till ytterligare ett säkerhetsskikt där det behövs.
Även med en fysiskt utspridd arbetskraft kan IT-avdelningar hålla kontroll över anställdas Tecra-enheter genom intelligenta hanterbarhetsfunktioner. Intel Active Management Technology (AMT) möjliggör enkel hantering av enheter* – även på distans. Dynabooks egenutvecklade BIOS kan också uppgraderas och fjärrstyras för att upprätthålla höga säkerhetsnivåer.
Polerad prestanda
Tecra A40-J och A50-J är båda fullproppade med prestandaförbättrande funktioner så att användare kan få jobbet gjort snabbt. Förutom kraftfulla 28 W-varianter av de senaste 11:e generationens Intel Core-processorer finns ett urval av minne och lagringsfunktioner tillgängliga, inklusive upp till 32 GB RAM på 2x SO-DIMM DDR4 3200 och upp till 1 TB SSD OPAL 2.0 lagring. Dessutom förbättrar Intel Iris Xe-grafikteknik ytterligare prestanda, kompletterat med ny tyst dubbelkylningsteknik. Duon levererar också imponerande batterilivslängd – upp till 10,4 timmar¹ och en snabbladdningsfunktion ger 40 procents batteri på bara 30 minuter så att användarna inte riskerar att ha för lite energi när de är borta från elnätet.
– Vårt utbud av Tecra-produkter bygger på över 35 års ingenjörserfarenhet och är världsberömda för sin hållbarhet, rörlighet och elegans. De nya tillskotten till familjen som lanserades idag har byggts enligt samma principer – med den senaste tekniken för att fullt ut stödja en allt mer platsoberoende arbetskraft, säger Damian Jaume, VD för Dynabook Europe GmbH.
Arbeta behagligt och stilfult
Både Tecra A40-J och A50-J har utvecklats för att balansera bärbarhet och prestanda med en distinkt premiumdesign. Locket har en distinkt vågdetalj medan Mystic Blue-antibakteriell färgbeläggning inte bara ger en elegant finish utan också stöter bort baciller för att skydda användarna från 99 procent av bakterierna2. Designad med bärbarhet i åtanke väger A40-J från 1,45 kg* och har en stor icke-bländande 14-tums HD- eller FHD-skärm på 18,9 mm. Samtidigt har dess 15-tumssyskon en något större skärm i ett 19,9 mm-paket för den moderna hybridanvändaren.
Syskonparet har en smal ramdesign och ett gångjärn som kan lyftas med ett finger för snabb uppstart och ergonomiskt arbete hela dagen. Skärmen på varje enhet kan också vikas platt 180 grader för enkel dokumentdelning. 14-tummaren A40-J erbjuder också alternativ för pekskärm för ytterligare användbarhet. Samtidigt möjliggör ett stort och sänkt bakgrundsbelyst tangentbord med Clickpad eller SecurePad (tillval) på båda enheterna att det blir bekvämt att skriva hela dagen. A50-J är också utrustad med ett numeriskt tangentbord.
Håll kontakten och var på rätt spår
Den nya Tecra-duon ger användarna ett överflöd av verktyg för en produktiv och samarbetsfull arbetsdag – oavsett var de befinner sig. En HD-kamera med skyddande plastlucka, Cortana-aktiverad brusreducerande dubbla mikrofoner och kvalitetsstereohögtalare med DTS-ljudbehandling arbetar alla tillsammans för att möjliggöra skarvlös video- eller ljudkonferens.
Tuff och beprövad
Alla element i A40-J och A50-J är designade och byggda i Dynabooks interna forsknings- och utvecklingscenter. Varje chassi har testats noggrant i enlighet med de senaste MIL-STD-810H-standarderna för att uthärda alla arbetsmiljöer genom tester av fallhöjd, temperatur, fukt, vibrationer och stötdämpning. Ett spillfritt** ramlöst tangentbord ger ytterligare motståndskraft mot skador.
Hela verktygslådan för anslutning
Vid skrivbordet, på hemmakontoret eller till och med vid köksbordet erbjuder båda enheterna alla anslutningar som en anställd behöver för att ansluta till sin miljö och den stora världen. Två Thunderbolt 4-aktiverade USB-C-portar ger snabb laddning, dataöverföring och möjlighet att koppla in upp till fyra externa skärmar. Användare kan enkelt ansluta till ytterligare tillbehör via andra portar i full storlek inklusive HDMI 2.0, LAN och ytterligare USB-A 3.2-portar, plus en Micro SD-kortplats. För snabb och pålitlig trådlös anslutning kan enheterna skryta med Intel 802.11ax (WiFi 6) och för den ultimata reseupplevelsen kommer en modell med valfria LTE-funktioner att finnas tillgänglig senare i år.
Tecra A40-J och A50-J kommer att finnas tillgängliga från juli 2021. Mer information om Dynabook-sortimentet finns på: http://se.dynabook.com/generic/business-solutions/
* Bereonde på modellkonfiguration
** Upp till 30ml
¹ mätt med Mobile Mark ™ 2018. Mobile Mark är ett varumärke som tillhör Business Applications Performance Corporation
2 testad av “Japanese Industrial Standards” (Z 2801)