Det snabbväxande rekryterings- och bemanningsföretaget Jurek som grundades av serieentreprenören Shervin Razani, känd som en av drakarna i Draknästet, förvärvar aktiemajoriteten i Hammer & Hanborg och står redo att möta marknadens ökade specialistbehov inom marknad och kommunikation.

Jurek grundades 2006 och företaget har vuxit snabbt med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala samt London och beräknas omsätta ca 400 miljoner kronor 2022.

– Hammer & Hanborg är precis som Jurek ett entreprenörsdrivet bolag som tidigt specialiserade sig inom marknad och kommunikation. Jag har alltid tyckt att de varit ett intressant bolag med gott renommé. Åsa och Christina har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga ett av landets främsta bolag inom sin nisch. Efterfrågan på specialister inom marknad och kommunikation har ökat rejält och nu kan vi fortsätta erbjuda både kunder och kandidater professionell och snabb matchning av komplexa uppdrag på alla nivåer. Jag är extra glad över att Åsa och Christina kommer att fortsätta arbeta i bolaget framledes, säger Shervin Razani, VD och grundare av Jurek.

Hammer & Hanborg grundades av Christina Hammer och Åsa Falkman (tidigare Hanborg) och initialt hyrde man ut konsulter till företag inom kommunikation och information. De bröt inte bara ny mark, de skapade en helt ny bransch. Företaget finns i Sveriges tre största städer och dessutom i Oslo.

– Vi ser stora möjligheter med affären. Tillsammans med teamet på Jurek kommer vi att skapa ett ännu bättre erbjudande. Båda bolagen är entreprenörsdrivna, har liknande värderingar och företagskulturer samt inte minst ett uttalat fokus på tillväxt. Vi har haft många friare genom åren, men valet föll på Jurek som är ett entreprenöriellt och framgångsrikt företag som dessutom delar vårt fokus på att bygga ett långsiktigt och hållbart företag för kunder och medarbetare säger Christina Hammer.

Bolagen kommer att samarbeta över flera plan men kommer ej att fusioneras.