Finanstid fick chansen att träffa det snabbväxande vårdbolaget Doktor Hemma och få en uppfattning om hur de går tillväga för att behandla och hjälpa så många personer som möjligt.

Doktor Hemma är en vårdgivare i Stockholm som digitaliserar och förenklar vårdbesöket genom att erbjuda hembesök av läkare som bokas via app eller hemsida.

I och med den rådande pandemin så har Doktor Hemma verkligen lyckats välja rätt tillfälle att digitalisera denna bransch, de erbjuder bland annat antikroppstester, snabbtester för covid samt PCR-tester inklusive reseintyg.

Vill du veta mer? Klicka här!

Hur ser Doktor Hemmas vision ut?
Visionen är att skapa och erbjuda en tjänst som kombinerar bekvämlighet och tillgänglighet med vårdkvalitet och medicinsk integritet. Det finns en strävan efter en positiv inverkan på svensk sjukvård där det avlastas snarare än belastar. Doktor Hemma tror på långsiktighet och vikten av att skapa en win-win-win för vårdgivare, patienter och samhället.
De ser såklart stora möjligheter i digitaliseringen av sjukvården men det värnas även om det som annars så lätt går förlorat – den personliga kontakten mellan patient och läkare. Därför är en viktig del av deras vision att behålla och utveckla personliga relationer.

För att verkligen lyckas med den lokala anknytningen, det personliga mötet och den kvalitativa vården så fokuserar Doktor Hemma på ett område i taget och gör det så bra de kan.

Att dessutom få ett stressfritt möte med en läkare är något som händer väldigt sällan i dagens svenska sjukvård. På vårdcentralen måste du boka ett möte per åkomma, och många gånger måste du komma tillbaka en annan dag för det.
Hos Doktor Hemma behövs oftast endast ett möte, då hinner läkaren gå igenom hela din sjukdomsbild och kan även remittera vidare till annan specialistmottagning om det behövs. Det är även möjligt att ta blodprov direkt i hemmet så att du slipper sitta i ytterligare ett väntrum och vänta på att få ta prover.

Finns det någon mottagning om man inte vill ta hembesök?
Om du hellre vill komma till deras privata mottagning i Danderyd så är du varmt välkommen dit! Där kan de även utföra enklare kirurgiska ingrepp, såsom att operera bort födelsemärken och undersöka åderbråck samt läkarundersökning med cirkulationskontroll. Det erbjuds även hälsoundersökning och blodprovsanalys. Doktor Hemma hjälper dig även med vaccinationer!

Här kan du läsa mer eller boka ett besök direkt hos Doktor Hemma