Stockholmsbaserade COLIVE vill lösa bostadsbristen för unga vuxna med hjälp av coliving. Nu tar delningsbostadsbolaget in ytterligare 25 MSEK från det börsnoterade fastighetsbolaget Heba i syfte att accelerera tillväxten och öppna fler så kallade hubbar. Efter Hebas investering värderas COLIVE till 225 MSEK. I samband med finansieringsrundan förvärvar huvudägaren till det börsnoterade fastighetsbolaget NP3, befintliga aktier till ett värde av drygt 3 MSEK.

– Nu kan vi ta ytterligare steg med vår ambitiösa tillväxtplan och produktinnovation för att vara en del av att lösa bostadsbristen för unga vuxna i Sverige. Det är viktigt för oss att jobba med strategiska investerare som delar våra värderingar och jag är därför stolt över att kunna välkomna fler långsiktiga fastighetsaktörer som delägare, säger Katarina Liljestam Beyer, CEO och medgrundare av COLIVE.

I takt med urbaniseringen kommer framtidens boende kräva smartare lösningar med yteffektiva bostadsformer för att resurserna ska räcka till och för att det ska finnas bra och trygga bostäder för alla.

Delningsbostäder, så kallad ”coliving”, är ett exempel på en sådan ny bostadsform. COLIVE planerar att storskaligt etablera 1 000-tals bostäder för unga vuxna i nyproducerade moderna delningslägenheter i svenska storstadsområden. Idag finns flera befintliga hubbar i Stockholmsområdet och inom kort öppnar COLIVE fler hubbar i Göteborg, Stockholm och Lund tillsammans med olika fastighetsägarpartners.

– Med Colive kan vi på Heba erbjuda en ny och social boendeform för unga vuxna. Med coliving hamnar du naturligt i en gemenskap genom ditt boende. Att vara med i utvecklingen av coliving känns både spännande och helt rätt. Bostadssituationen för unga idag är svår. Det här är ett sätt att möta behoven, säger Patrik Emanuelsson vd Heba.

– Att bo tillsammans i så kallad coliving, är på stark frammarsch internationellt och vi ser en ökande efterfrågan i Sverige när allt fler får upp ögonen för boendeformen. COLIVE har ett intressant och skalbart koncept som är attraktivt för många unga vuxna som efterfrågar såväl prisvärda boendelösningar och ett socialt community, säger Lars Bäckvall, NP3/Poularde AB

COLIVE fokuserar på att leverera en skandinaviskt fräsch, hemtrevlig, digital och yteffektiv bostadsprodukt och lägger stort fokus på att få väl fungerande communities för bästa boendekvalitet.

Hyresgästerna får sitt eget privata rum med egen toalett och dusch men delar på sociala umgängesytor och kök samt en stor utomhusterrass, gemensamma balkonger och arbetsytor. I månadsavgiften ingår bland annat hemförsäkring, internet, städning av gemensamma ytor samt möblemang.

COLIVE backas sedan tidigare av bl.a. Wallenstam och KfS som gick in som investerare i bolaget i början av 2020.