fbpx
20.9 C
Stockholm
fredag, maj 24, 2024
HemTechDatainsamling till Facebook via Whatsapp blir tvingande med nya villkor

Datainsamling till Facebook via Whatsapp blir tvingande med nya villkor

Den Facebook-ägda meddelandeplattformen delar snart meddelande- och användningsdata med moderbolaget för “bättre integration”. Det skriver SweClockers i en nyligen publicerad artikel.

Den populära meddelandetjänsten Whatsapp har sedan dess uppköp av Facebook förmodligen inte setts som en favorit av integritetsvurmare, men fram till nu har bolagen officiellt skötts separat utan närmare integration av respektive tjänster. Idag rapporterar XDA Developers dock att det är slut på särboförhållandet – Whatsapp-användare tvingas dela data med Facebook med start den 8 februari.

Med start idag får användare av meddelandeapplikationen nämligen en uppdateringsruta gällande uppdateringar till tjänstens användarvillkor. En liknande ruta erbjöds enligt XDA Developers användare redan förra sommaren, med skillnaden att den inte var tvingande. Den nya uppdateringen sätter en deadline att godkänna de uppdaterade villkoren till den 8 februari där det enda alternativet är att gå miste om möjligheten att använda Whatsapps tjänster.

I vanlig ordning utlovas en “bättre användarupplevelse” och förbättringar gällande parametrar som “säkerhet och integritet” och förbättringar av Facebooks tjänster i och med uppdateringen. Baksidan av myntet är än mindre personlig integritet, där Facebook lovar att spåra användarmönster likt hur och var du nyttjar Whatsapp samt vilka du interagerar med, på vilken enhet.

Om skribenten

PRESSMEDDELANDE

- Advertisment -