Det danska fintechföretaget Lunar meddelar idag att man köper upp svenska Lendify. Den moderna banken Lunar grundades 2015 och har över 200 000 privata användare i Sverige, Norge och Danmark. I och med köpet av Lendify så ökar man sina möjligheter att växa inom konsumentlån och sparande samtidigt som man befäster sin position som den ledande nordiska utmanarbanken för privatpersoner och småföretagare.

“Vi har följt Lendify under lång tid och imponerats av deras kreditmodell och moderna sparandetjänster. Vi har ett stort insatt kapital och köpet av Lendify ger oss möjlighet att omsätta detta i utlåning och på så sätt accelerera vår nordiska tillväxt. Köpet av Lendify är en “perfect match” för oss givet bolagets historia, kultur och framtidsvision.

Lendify har under flera år varit ansedd som ett av Sveriges hetaste fintech-företag och var en tidig innovatör inom konsumentlån med deras peer-to-peer erbjudande. Vi är väldigt glada över att välkomna det talangfulla Lendify-teamet till Lunar-familjen. Tillsammans har vi en fantastisk möjlighet att bygga ett bolag med en dominerande ställning i den finansiella sektorn, som alltid sätter kunden främst”, säger Ken Villum Klausen, Grundare och VD för Lunar Group.

Lunar lanserade nyligen sin delbetalningstjänst “Buy Now, Pay Later”. Genom förvärvet av Lendify så kan man nu använda deras expertis och kompetens till den fortsatta tillväxten. Lendify som ger ut blancolån har under åren byggt upp en låneportfölj på 300 miljoner euro och 40 000 aktiva spar- och lånkunder som nu följer med i förvärvet. Parterna har dock valt att inte tillkännage någon köpesumma för förvärvet.

“Den här transaktionen kommer att göra ordentligt avtryck på marknaden. Lunar och Lendify kompletterar varandra väldigt bra och kommer som en bankutmanare tillsammans att vara väl positionerade för fortsatt stark tillväxt. Jag är imponerad av den verksamhet som Lunar på mycket kort tid etablerat med ett kundfokuserat och konkurrenskraftigt produkterbjudande”, säger Elisabet Lundgren, styrelseordförande hos Lendify.