Det brittiska medieföretaget Daily Mail and General Trust har uttryckt sitt intresse för en potentiellt förvärv av tidningen The Telegraph och har haft samtal med den brittiska banken Lloyds, har en talesperson berättat för Reuters på lördagen.

Trots att företaget har varit i kontakt med flera parter har Daily Mail ännu inga formella planer och det finns ingen konsortiumbildning, enligt samma talesperson.

Sky News rapporterade tidigare att Lord Rothermere, ordförande för både Daily Mail and General Trust och dess konsumentdivision DMG Media, försöker locka finansiella investerare, inklusive fonder baserade i Mellanöstern, för att backa ett bud på The Telegraph.

Enligt en analys skulle enskilda externa investerare troligen äga mindre än 20 % av Telegraph-aktierna om de ingår i ett konsortium med ägaren av Daily Mail.

I juni tog Lloyds kontroll över moderbolaget för tidningarna Daily och Sunday Telegraph samt den politiska tidskriften The Spectator efter en långvarig tvist med deras tidigare ägare, Barclay-familjen, gällande skulder som säkrats mot verksamheterna. Skulderna uppgår enligt medierapporter till över 1 miljard pund.

Förra månaden utsåg Telegraph och Spectator investmentbanken Goldman Sachs och advokatfirman Linklaters för att rådgiva kring deras försäljning.