Det globala fordonsladdningsföretaget CTEK har vunnit utmärkelsen Electric Vehicle Chargepoint Manufacturer of the Year på Storbritanniens E-Mobility Awards.

CTEK vann det eftertraktade priset för sin Chargestorm Connected 2 (CC2), en laddbox som är utvecklad för att vara robust, smart och pålitlig. CTEK-teamet fick priset på E-Mobility Awards-ceremonin som arrangerades av Quentin Wilson på British Motor Museum i Warwickshire.

Cecilia Routledge, CTEKs globala direktör för divisionen Energy & Facilities säger, ”Det är en stor ära att utses till vinnare av detta högt värderade pris. Vi är mycket glada över att de erfarna domarna i E-Mobility Awards valde CTEK och vår CC2 för denna titel.”

”Den brittiska marknaden är mycket viktig för CTEK och denna vinst kommer att firas både här av vårt brittiska team och tillbaka i Sverige på vårt huvudkontor, där forskningen och innovationerna för CC2 ägde rum och fortsätter varje dag.”

CTEKs CC2 är en av få laddare som finns med antingen ett eller dubbla uttag, där två fordon kan anslutas till samma enhet för att ladda samtidigt.

Enheterna kan monteras på en vägg eller stolpe och CTEK är den enda tillverkaren som erbjuder en lösning med fyra uttag, där två CC2-enheter med dubbla uttag monteras rygg mot rygg, vilket gör att fyra elbilar kan anslutas och laddas samtidigt.

Installatörer behöver bara gräva ett hål och fixa en stolpe för var fjärde laddningspunkt, vilket gör det snabbare, enklare och mer kostnadseffektivt att montera en laddningsplats.

CC2 är en av de mest dynamiska EV-laddarna som finns, utformad för att vara kraftfull, säker och enkel att använda. Den är fullspäckad med säkerhetsfunktioner och smarta funktioner som ger förarna flexibilitet att välja tid, effekt och längd på laddningen.

CTEKS innovationer inkluderar också dess Nanogrid-lastbalansering som skyddar elnätet och Charge Portal-backend-system för hantering och analys av laddning, inklusive användningsmönster, energiförbrukning och fakturering.

Cecilia tillade: ”Vi är så glada över att få vara en del av Storbritanniens övergång till grönare och mer hållbara transporter.”