CTEK, det ledande globala varumärket inom laddningslösningar för fordon, har ytterligare stärkt sitt samarbete med Eways, den oberoende laddoperatören, som nyligen tillkännagav ett fyraårskontrakt om att leverera elbilsladdare till 10 000 parkeringsplatser för parkeringsbolaget Stockholm Parkering. CTEKs avtal med Eways kommer att stödja Stockholm Parkering i dess expansionsplan för att möta den växande efterfrågan på laddning av elfordon i Sveriges huvudstad.

Eways lösning bygger på CTEKs Chargestorm Connected 2 elbilsladdare, som är känd för sin höga säkerhet, moderna design och integrerade teknologi. Denna laddare har redan använts i Stockholm Parkering-nätverket och stöds också av CTEKs lastbalanseringslösning NANOGRID CGC500 och CHARGE PORTAL-plattformen, som används för drift, övervakning och administration av laddstationer och användare.

Cecilia Routledge, Global Director Energy & Facilities, kommenterar detta samarbete “Efterfrågan på laddinfrastruktur ökar i takt med att vi ser fler och fler elbilar på vägarna. Stockholm är inget undantag och Stockholms stad har satt upp ett ambitiöst mål att alla parkeringsplatser i bolagets 32 parkeringsgarage ska ha laddmöjligheter redan 2026. Vi är glada över att återigen vara partner till Eways för att hjälpa till att arbeta mot detta mål.”

Niclas Sahlgren, VD för Eways, säger “Vi är mycket glada över att vi vann upphandlingen. Det betyder mycket för oss som laddoperatör och vi ser fram emot att samarbeta med Stockholm Parkering för att göra det enklare för stockholmare att köra elbil. Vi har arbetat med CTEK som partner i över sex år och fortsätter att imponeras av deras oöverträffade expertis inom elbilsladdning, samt deras engagemang för att hjälpa oss att tillhandahålla en säker, tillförlitlig och framtidssäker lösning för Stockholm Parkering.”