fbpx
10.8 C
Stockholm
torsdag, oktober 22, 2020
Hem Finans Börsen Creades har sålt Stillfront och Addnode

Creades har sålt Stillfront och Addnode

Nettoavyttringen i Stillfront uppgår till 359 miljoner kronor under kvartalet och i Addnode är den 161 miljoner kronor.

Inga stora nettoförvärv har genomförts under kvartalet, uppger Creades.

Midsona, Stillfront och Addnode är de tre största innehaven i Creades Aktiva förvaltning, inom ramen för bolagets kapitalförsäkring i Avanza. Dessa tre innehav hade ett sammantaget värde om 782 miljoner kronor vid utgången av det tredje kvartalet, vilket motsvarade 46 procent av de totala tillgångarna inom den Aktiva förvaltningen.

Creades vill inte säga hur många aktier de ägde innan respektive efter minskningen i Stillfront under det tredje kvartalet.

Innehavet ligger som nämnts ovan i en kapitalförsäkring i Avanza. Information i ägardatatjänsten Holdings visar att Avanza Pensions totala innehav, något som innefattar även andra aktörers ägande, i Stillfront minskade med cirka 319.000 aktier under det tredje kvartalet, eller från 2,6 till 1,7 procent av antalet aktier i gamingbolaget. Minskningen i Avanza Pension stämmer värdemässigt väl överens med försäljningssumman som Creades anger.

Vd John Hedberg framhåller i rapporten att substansvärdet per aktie har till och med årets tredje kvartal ökat med 47 procent och att bolaget därmed ligger med ”mycket god marginal” över såväl sitt absoluta avkastningskrav om 7,5 procent som sitt relativa mål då Stockholmsbörsen ökade med 8 procent under samma period.

”Den noterade delen av portföljen utvecklades starkt under kvartalet med en avkastning om 29 procent, drivet av en mycket god utveckling (+33 procent) i vårt enskilt största innehav Avanza men även av en likaledes stark period för vår Aktiva förvaltning vars innehav sammantaget ökade med 25 procent under kvartalet. Även den onoterade delen av portföljen bidrog med en ökning om 7 procent för kvartalet som en följd av ökade värden för Apotea och Inet”, skriver han.

Creades strategi för att hantera marknadsrisken är att välja bolag med strukturella förutsättningar för tillväxt samtidigt som bolaget bibehåller flexibilitet och torrt krut för att kunna tillvarata möjligheter när de uppstår.

”Under kvartalet har vi ökat denna flexibilitet genom att bland annat minska en del större innehav inom den Aktiva förvaltningen och därmed stärkt vår kassa med 493 miljoner kronor”, skriver John Hedberg.

Det här är en artikel från Privata Affärer och kan ursprungligen läsas från den här länken

PRESSMEDDELANDE

Genombrott för Attana – Aktien stiger

Forskningsbolaget Attana har tillsammans med Innsbrucks medicinska universitet testat bolagets teknik för att mäta koncentrationen av SARS-CoV-2-antikroppar, och bolaget menar att precisionen är densamma...

Start-upen Planet Zero får investering från Urban Deli-grundare

Under september lanserade de två kvinnliga grundarna Camilla Wallin och Tina Falck av Planet Zero sin app som är en digital marknadsplats för säljare...

Sensec tecknar avtal med norsk leverantör – Aktien stiger

Sensec Gruppen tecknar avtal med norska Rapp Bomek med uppdrag att sälja, marknadsföra och utföra service på deras unika produkter, över hela Norden. Det...

Skövde – Den svenska metropolen inom spelutveckling

Det talas ofta om spelundret i Skövde. Varje år kommer det människor från hela Sverige, och hela världen, för att studera spelutveckling i en...
- Advertisment -

Det här är en artikel från Privata Affärer och kan ursprungligen läsas från den här länken