Convini, ledande inom kaffe- och måltidslösningar på arbetsplatser, visar en imponerande tillväxt på 21 procent under de första åtta månaderna av 2023. Detta är en positiv avvikelse från den negativa utvecklingen inom dagligvaruhandeln. Förväntad omsättning på över 850 miljoner kronor innebär att Convini närmar sig sitt mål om en miljard i omsättning tidigare än planerat.

Under de första åtta månaderna av 2023 har Convini fortsatt att öka sin försäljning med mer än 20 procent jämfört med föregående år. Med en uppdaterad prognos som pekar mot intäkter på över 850 miljoner kronor för 2023, befinner sig Convini nu närmare att uppnå sitt långsiktiga mål om en miljard i omsättning. Särskilt i Tyskland, som bedöms vara en strategiskt viktig marknad för Convini, har försäljningen ökat med hela 170 procent jämfört med föregående år.

“Trots tuffa förutsättningar i omvärlden ligger vi en bra bit över våra interna prognoser och vi är väldigt stolta över att gå mot ytterligare ett rekordår. Vi ser en allt större potential i att möta arbetsgivarnas behov av att skapa mer attraktiva arbetsplatser. En betydande orsak till att vi växer är att vi har stort fokus på att uppfylla våra konsumenters krav och förväntningar”, säger Mats Palmquist VD på Convini.

Det blir allt tydligare för företag att mat och kaffe spelar en avgörande roll för välbefinnande och produktivitet på arbetsplatser. Detta blir en viktig komponent för att stärka sin attraktionskraft och konkurrenskraft på arbetsmarknaden. I motsats till den negativa trenden inom dagligvaruhandeln, ökar intresset för att erbjuda heltäckande lösningar för kaffe och mat på arbetsplatsen.

“Den positiva utvecklingen är ett kvitto på att vårt hållbara och breda sortiment i kombination med riktigt gott kaffe på jobbet går hem som ett prisvärt och bekvämt alternativ till matlådan och restauranglunchen”, avslutar Mats Palmquist.

Familjeförtaget, är den största aktören i Europa med över 2 200 smarta butiker och kaffemaskiner som betjänar över 5 000 kundföretag i städer som Stockholm, Göteborg, Malmö och sedan 2019 även i Tyskland, inklusive Berlin, Hamburg, Köln och Düsseldorf.