Chordate Medical (publ) har sedan 2018 genomfört en internationell patientstudie på den patenterade behandlingsmetoden KOS mot kronisk migrän. Studien, som genomförs vid nio kliniker i Tyskland och Finland, fick på grund av covid-19-pandemin pausas 2020. Idag meddelar studieledaren för de fyra finska klinikerna att de första två patienterna nu skrivits in och att studien formellt återupptagits. Hela studien beräknas slutföras som tidigare kommunicerats till sommaren 2021. Det framgår av ett pressmeddelande. Chordate ingår i Finanstids koncept “Veckans Aktie”.

 

– Beskedet är visserligen väntat, men det kommer tidigare än vi hittills trott vilket är extra glädjande, säger Anders Weilandt, vd Chordate Medical.

Under de närmaste veckorna kommer klinikerna i Finland att inkludera de resterande cirka fyrtio patienter som behövs för att kunna slutföra studien. Målsättningen om att sista patienten ska kunna gå ur studien senast i juli 2021 kvarstår.

Det statistiska utfallet från patientstudien behövs för att erhålla CE-märkning för användningsområdet kronisk migrän, vilket är en förutsättning för att kunna lansera Chordates behandling på EU-marknaden.Chordate Medical har sedan tidigare CE-märkning för bolagets rinit-behandling som även introducerats på utvalda EU-marknader samt Saudiarabien.