Under första kvartalet i år har redan 22 bolag noterats på Nasdaq Stockholm, varav dessa har 19 bolag noterats på First North. First North har nu stora möjligheter att slå det tidigare rekordet på antal bolag som noterats på listan under ett och samma år.

Nu är nästa bolag på väg in på First North. Det snabbväxande SaaS-bolaget Checkin.com med Anders Borg som ordförande har beslutat om en börsnotering och i samband med det genomföra en nyemission och ta in totalt 45 MSEK. Före emissionen värderas Checkin.com till totalt 359 MSEK.

“Vi är ett snabbväxande globalt SaaS-bolag med ambitiösa planer som redan har en lönsam kärnaffär. Med aggressiva tillväxtplaner vill vi nu växla upp vårt bolagsbyggande ytterligare”, säger bolagets VD och medgrundare Kristoffer Cassel i ett pressmeddelande.

Bolaget grundades 2017 med affärsidén att etablera en ny standard på internet för checkin – i likhet med vad online-betalningsföretag har skapat för enkla, säkra och snabba betalningslösningar online. Sedan bolaget grundades 2017 har de haft en stark omsättningstillväxt och omsatte under förra året 22,3 MSEK vilket var en tillväxt på 79 % jämfört med föregående år.

I samband med noteringen så väljer flera tunga ankarinvesterare att förvärva aktier. TIN Fonder, Knutsson Holdings, Norron Select och Erik Selin har tillsammans åtagit sig att förvärva aktier till ett värde av 27 MSEK vilket motsvarar 60 % av det totala erbjudandet.

Första dag för handel på First North beräknas bli den 20 maj.

Uppdatering:

Nyemissionen på totalt 45 MSEK blev övertecknat över 20 gånger. Totalt fick man in teckningsvärden om 950 MSEK. Bolaget tillförs nu efter nyemissionen 45 MSEK före emissionskostnader och omkring 1 220 st nya aktieägare.

”Det är fantastiskt roligt att det finns ett sånt stort intresse för att investera i vårt bolagsbyggande och vi är oerhört tacksamma för förtroendet från både tunga institutionella investerare och allmänheten. Samtidigt är det lite dubbla känslor för mig då många som ville vara med inte kunde få någon tilldelning den här gången”, säger Kristoffer Cassel, medgrundare och VD för Checkin.com.