Charlotte Rissler tillträder som ny divisionschef för Swecos verksamhet inom byggkonstruktion, med cirka 500 medarbetare, och blir därmed en del av Sweco Sveriges ledningsgrupp. Hon kommer närmast från rollen som biträdande regionchef för Swecos byggkonstruktörer i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Charlotte Rissler har arbetat på Sweco sedan 2011 i flera ledande roller. Hon tillträder som divisionschef den 1 juni och ersätter Sören Hed som lett verksamheten sedan 2004. Sören Hed kommer att fortsätta på Sweco, och bland annat arbeta med Swecos verksamhet i Centraleuropa.

– Charlotte är en uppskattad ledare med närhet till både medarbetare och kunder.  Hon har en djup kunskap om Swecos verksamhet och ett tydligt utvecklingsfokus. Jag ser fram emot att tillsammans med henne fortsätta driva utvecklingen av Sweco och verksamheten inom byggkonstruktion, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Det är en ära att få förtroendet att ta över efter Sören Hed, som framgångsrikt ansvarat för Swecos byggkonstruktörer under många år. Vi lever i en tid av förändring och det finns många utmaningar som vi behöver ta oss an. Tillsammans med alla kompetenta medarbetare är jag övertygad om att det blir en spännande resa som jag ser fram emot med stor glädje, säger Charlotte Rissler, tillträdande divisionschef för Swecos byggkonstruktörer.