Idag lanserar Kronans Apotek och Charlotte Kalla en ny hållbar hudvårdserie för utsatt hy. Samtliga nio produkter för ansikte, händer och fötter serien är veganska, närproducerade och Cosmos Natural-certifierade.Den gemensamt framtagna produktserien Kalla finns på Kronans Apoteks hyllor och i E-handeln från och med idag den 7 oktober. Det framgår av ett pressmeddelande.

I dag lanseras hudvårdsserien Kalla, resultatet av ett samarbete mellan Charlotte Kalla och Kronans Apotek och som består av nio hudvårdsprodukter för ansikte, händer och fötter. Den nya produktserien ligger i linje med Charlotte Kallas egna hudvårdsrutiner och består av produkter som skyddar, reparerar och återhämtar.

– Det har varit en spännande första tid med Kronans Apotek där jag har fått vara med att ta fram de här produkterna. Jag har lärt mig så otroligt mycket om hållbarhet och produktutveckling. Det är kul att folk äntligen får ta del av resultatet, säger Charlotte Kalla om samarbetet.

Varit med och utvecklat
Charlotte har varit med och utvecklat produkterna från start till mål. Fokus under processen har legat på hållbarhet, kvalitet och att produkterna utvecklas på ett etiskt försvarbart sätt med så liten miljöpåverkan som möjligt. Samtliga produkter i serien som bär Charlottes efternamn är veganska, närproducerade och Cosmos Natural-certifierade. Bland annat är alla produkter producerade i Sverige, förutom Sheet mask som produceras i Frankrike, förpackningarna är återvinningsbara och transporten klimatkompenserad.

Sveriges främsta olympier
– Det har varit fantastiskt att få samarbeta med Sveriges främsta kvinnliga olympier genom tiderna och ta del av hennes fokus och målmedvetenhet. När hon tar sig an något så gör hon det långsiktigt och med högsta kvalité och det är precis så vi på Kronans Apotek arbetar. Tillsammans har vi lyckats hitta ett vinnande koncept för produkter som skyddar, reparerar och återhämtar och fungerar för alla hudtyper, säger Lisa Bontin, chef för egna varumärken på Kronans Apotek.

I en serie filmer kan man följa samarbetet och framtagningsprocessen där Kalla får ta del av Kronans Apoteks hållbarhetsarbete – från labb till varuhylla. Filmerna kommer att sändas på Kronans Apoteks hemsida och i Kallas sociala kanaler. Produkter finns tillgängliga på Kronans Apotek från och med den 7 oktober.